Sorozatok

Sorozatajánló: How to sell drugs online (fast)

A Netflix nem véletlenül az egyik legtöbbet emlegetett oldal, ha filmekről és sorozatokról van szó. Saját gyártású média remekeiből már több világszínvonalúvá nőtte ki magát és nem fél haladni a korral. Kreatívan átültette magát az internetre és elkészített tartalmai is mind nyitottan foglalkoznak a mai világot érintő kérdésekkel. Az egyik legújabb sorozata, a How to sell drugs online (fast) igaz nem kifejezetten egy aktuális problémával foglalkozik, mégis több olyan elem feltűnik a részekben, amik láttán tagadhatatlanul a mai korban járunk.

Moritz egy tipikus gimnazista nerd, aki izgatottan várja barátnőjét. Lisa cserediákként egy évet töltött az USA-ban és most visszatér Németországba, azon belül is a kicsi és unalmas Leipzigbe. Lisa azonban eltávolodott Moritz-tól, a drogokat is kipróbálta, és ha ez nem lenne elég, az okos Moritz helyett a suli izomagya felé kacsingat. Moritz ahelyett, hogy távolságot tartana és kissé eszeveszett tervet eszel ki arra, hogy megpróbálja visszaszerezni a lányt. Kinyomozza Leipzig egyetlen ecstasy forgalmazóját és az egész adagot felvásárolja, hogy később egy bulin hívatlanul felbukkanva eljátszhassa a hős szerepét. A terv azonban nem úgy sikerült, ahogy szerette volna és így a nyakán maradt nagy adag droggal se tudja eleinte, hogy mit kezdjen.

Eleinte szokatlan volt egy eleinte német nyelvű sorozatot angolul nézni, de kifejezetten örültem, hogy végre valami Amerikától független tartalmat is fogyaszthatok. Ráadásul egész jót. A történet pörgősen halad, nem hagy minket unatkozni. Nagy fordulatokra nem kell számítani, és nagyjából mind a hat rész ugyanarra a tematikára épül. Sőt, néha kicsit olyan érzés is volt, mintha túl gyorsan haladtak volna a történések és sehol sem álltunk meg egy kicsit, hogy jobban megismerjük a körülményeket. A gyors háttérsztorikra így is csak pár másodpercet kaptunk, habár azok elég jól és kreatívan voltak megoldva a kevés időtartam ellenére is.

forrás: https://bookandfilmglobe.com

A színészek is jól teljesítettek, nem tűnt egyikük sem műnek, a jellegzetes arcvonásaik külön valóságossá tették őket. Ráadásul egy nem hagyományosan szép srácot is alkalmaztak, aki a főszereplő Moritz legjobb barátját alakítja. Üde színfolt volt a kissé agresszív, magáért kiálló gamert látni, aki tolószékbe van kényszerítve.

Ami még kifejezetten tetszett, hogy a sorozat merte huzamosabb ideig használni a szociális média szerepét, talált arra módot, hogy megjelentesse ezt az epizódokban. Nem rég még a filmek és a sorozatok nem tudtak mit kezdeni ezzel a jelenséggel és sokszor érződött, hogy nem tudják hogyan vigyék ezt bele a ma játszódó történeteikbe. Itt azonban megtalálták ennek a módját. Nehéz lett volna mellőzni az internet létezését, hiszen az egész sorozat lényege, hogy két srác hogyan tudnak drogokat árulni online.

Ha van egy szabad napod a nyári szünetben, akkor megéri az időd a How to sell drugs online (fast)-re fordítani, hiszen nem hosszú, viszont pörgős és friss élmény lesz ebben a melegben.

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.