FilmekMédia

Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció

Hiába nő fel az ember, többségünk a mai napig szeret berakni egy régi kedvenc mesét és nosztalgiázni, vagy szívesen ül be a mozikba kicsit ellazulni. Számomra a Hotel Transylvánia “az egész világot elfelejtős, pihenésbe” tartozik bele és alig vártam, hogy a harmadik része is megjelenjen.

Nos, ahogyan az várható volt, ez a rész nem közelítette meg az első két rész zsenialitását. Tipikusan az a helyzet állt fent, hogy találtak egy jó sztorit és arról minden bőrt lenyúztak, amíg lehetett, de azért reméljük innentől kezdve már felhagynak ezzel és nem taszítják a süllyesztőbe ezt az egyébként remek és nagyon szórakoztató mesét.

A fő cselekmény ezúttal nem a jól megszokott helyeken játszódott, mint például a hotel hanem egy új elemet hoztak, azt a bizonyos szuper látványos tengerjáró hajót, ahova vakációzni mentek. Dracula már régóta egyedül neveli lányát Mavist és egész életét arra áldozta fel, hogy megvédje. Csak, hogy ő felnőtt és saját családja lett, így már nem kell pesztrálnia, és Dracula ezáltal szabad és facér.

Nem is kellett olyan sokat várnunk, hiszen a nyaralás alatt megismerkedik a hajó szívdöglesztő kapitányával (aki nem mellesleg ember) Erickával. Ez mind szép és jó lenne csak, hogy ő valójában nem az, akinek mutatja magát, hanem Van Helsing dédunokája, aki Dracula régi ősellensége. Ericka pontosan tudja ki szállt meg hajóján és a sötétség hercegére fáj a foga, csak arra nem számít, hogy nem is olyan egyszerű neki ellenállni.

Ismét igyekeztek sok poént belecsempészni, amik ezúttal sajnos nem sikerültek olyan jóra. Bár legalább a vége pörgősre sikerült, ahol több klassz zenét is hallhattunk és tulajdonképpen alig fogta vissza magát a közönség, hogy ne pattanjon fel táncolni. A látvány szokás szerint fantasztikus és tökéletesen meg van szerkesztve minden centiméter, a részletek nagyon kidolgozottak és az új szereplők külseje is jól illik a Hotel Transylvánia összképéhez. A régi megszokott arcokhoz nem lehet új dolgot írni, nagyon jól kitalált karakterekről van szó, akiket az első két részben a szívünkbe zártunk és továbbra is ott őrizzük őket.

Nektek melyik rész volt a kedvencetek és melyik a kedvenc karakteretek?

Hozzászólások