FilmekMédia

Horrorfilm ajánló a Halloween hangulatért

Ha ősz, és október, akkor Halloween. Már bemutattunk nektek néhány szórakoztató horror sorozatot, de mi a helyzet a filmekkel? Ha nincs sok időd, de ráhangolódnál a lidérc-ünnepre, vagy éppen annak éjszakájára keresel egy hátborzongató mozit, jó helyen jársz!

1, Halloween – A rémület éjszakája

Ennek a filmnek már a címe is arról árulkodik, hogy egy igazán ikonikus mű ehhez az ünnephez kötődően. Az első része 1978-ban készült, és bár ezt sem érdemes kihagyni, ha a modernebb mozikat kedveled, 2007-ig pontosan kilenc filmet készítettek el folytatásként. Ha még ennél is újabbra vágysz, nemsokára érkezik az újabb darab a mozikba. A történetet talán senkinek sem kell bemutatnunk, de ha valaki mégsem ismerné, egy kisfiúról szól, aki az elmegyógyintézetből kiszökvén, Halloween éjjelén gyilkolásba kezd.

2, Péntek 13

A klasszikusoknál maradva érdemes megemlíteni a Péntek 13-mat. 1980-ban mutatták be, és ez is az ikonikus horrorfilmek közé tartozik. A történet középpontjában a Kristály-tavi nyári tábor áll, ahol szörnyű gyilkosságok történtek. 22 év múlva Annie is ebbe a táborba készül, de mindenki, akinek említi a helyet, óva inti attól, hogy odamenjen, ugyanis azt mondják, meg fog halni. Eközben a táborban újabb fiatalok gyűlnek össze, megpróbálják rendbehozni az ottani faházakat, de nem tudják, hogy nincsenek egyedül..

3, Az Álmosvölgy legendája

A bizarrságról szinte azonnal eszünkbe jut a különleges rendező, Tim Burton. Ezt a filmet is neki köszönhetjük, kedvenc színészével, Johnny Depp-el együtt dolgozva alkotta meg 1999-ben. A történet 1799-ben játszódik, amikor is egy New York-i nyomozó Álmosvölgybe érkezik, hogy utánajárjon az ottani gyilkosságoknak. A detektív csak a tudományban hisz, ezért kételkedik abban, hogy a helyiek állítása igaz, mi szerint a bűncselekények hátterében a fej nélküli lovas áll.

4, Az árva

Az árva egy 2009-es amerikai horrorfilm. Kate és John elhatározzák, hogy egyik gyermekük tragikus elvesztése után az örökbefogadás mellett döntenek. Meg is találják egy árvaházban a kilencéves Esthert, aki egyből elvarázsolja újdonsült szüleit. Süketnéma testvérével jól kijön, de az iskolába nehezen illeszkedik be, társainak komolyabb sérüléseket is okoz. Kate hamar észre veszi, hogy valami nincs rendben vele, John viszont errő hallani sem akar. Később furcsa dolgok derülnek ki Estherről, a párnak pedig el kell gondolkoznia, hogy kit is fogadtak be az otthonukba..

5, Tűnj el!

A Tűnj el egy 2017-es alkotás. Bár nem igazán horror, inkább pszicho-thriller, meglehetősen hátborzongató. A történt szerint Rose meghívja új párját, Christ a családi birtokra, hogy megismerje a lány szüleit. A fiú tart tőle, hogy el fogják ítélni, amiért fekete. Sajnos hamar rá kell jönnie, hogy nem ettől kell a legjobban tartania. Olyan furcsa dolgok történnek a házban, amik felülmúlják a legmerészebb elképzeléseit is.

 

 

Hozzászólások