MédiaSorozatok

Horror sorozatajánló a Halloween-hangulatért

Beköszöntött az ősz, lassan itt az október, a rettegés rajongói pedig már most Halloween-lázban égnek. Az idő is egyre hidegebb, így kapóra jöhet néhány hátborzongató sorozat, amivel el tudjuk ütni az időt a hűvösebb hétvégéken, és segítenek az ünnepre hangolódásban is.

1, Stranger Things

A Stranger Things mára már hatalmas népszerűségnek örvend, jelenleg két évaddal büszkélkedik, valamint már forgatják a harmadikat. Az első epizódok 2016 nyarán láttak napvilágot, és azonnal elnyerték a közönség tetszését. Az 1980-as évek horror és sci-fi műveiből inspirálódott Duff-testvérek alkotása valami igazán különlegeset hozott a képernyőkre. Egy fiú, Will Byers (Noah Scnapp) eltűnésével indul a cselekmény, barátai, édesanyja és a rendőrfőnök is a keresésére indulnak. Időközben fény derül Will ügyének rejtélyes és természetfeletti részleteire, amelyekre senki nem számít. A fiút kereső barátok és a kétségbeesett anya elsőre abszurdnak tűnő ötletekkel igyekszik visszahozni őt.

2, Slasher

A Slasher egy kevésbé ismert horror-széria. Az első évad még a Chiller nevű csatorna alatt futott, de a második évad jogát már a Netflix vásárolta meg. Az első évad története Sarah Benett (Katie McGrath) körül játszódik, aki visszaköltözik férjével szülővárosába, Waterburybe. De nem csak a város a régi, ugyanis szülei házába költöznek. Egészen pontosan oda, ahol Sarah szüleit Halloween éjszakáján meggyilkolták. Amint visszatér a városba, furcsa gyilkosságok sora kezdődik meg “A hóhér” keze által. A nő azt gondolta, a gyilkos az az ember lehet, aki szüleivel is végzett. A helyzet viszont ennél sokkal bonyolultabb, a végére pedig elképesztő titkokra derül fény.

3, Hannibal

A Hannibal nem egy új sorozat, 2013-ban indult. A történet középpontjában az áll, hogy a rendőrség nem tud megoldani egy sorozatgyilkosság-ügyet, a Chesapeake-i Hasfelmetszőt keresik. Először egy különleges nyomozó segítségét kérik, később pedig Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) csatlakozik nyomozáshoz, akiről kiderül, hogy nem csupán egy zseniális pszichiáter. Jelenleg három évad van, és az összes rész megtalálható magyar szinkronnal is. Érdekesség, hogy minden epizód egy különleges étel címét viseli, az első évad a francia, a második a japán, a harmadik pedig az olasz konyha elemeiből áll.

4, Amerikai Horror Sztori

Nem rég jelentették be a méltán híres Amerikai Horror Sztori új évadját, az Apokalipszist. Ez már a nyolcadik történet, ugyanis minden évad különböző sztorival rendelkezik. A színészek, és a borzongás állandó. Az első epizódok egy különleges, önálló életet élő házról szól, a másodikban viszont már egy elmegyógyintézetben járunk. Később boszorkányok életébe nyerhetünk betekintést, vagy egy furcsa cirkuszban válhatunk nézőkké. Az Apokalipszis pedig egy disztópikus jövőt mutat be, ami szerintünk igazán érdekes ötlet.

5, Dead of Summer

A Dead of Summer 2016-ban látott napvilágot. A ’80-as években játszódik, és egy csapat diákról szól, akik egy nyári táborban ütik el a szünidőt. A Stillwater táborban szerelmesek találnak egymásra, első csókok csattannak el, arra viszont senki nem számít, hogy gyilkosságok helye is lesz az elsőre idillinek tűnő kiruccanás. Sötét, természetfeletti erők jelennek meg, és rémisztő jelenségekkel kell szembenézniük az eleinte mit sem sejtő diákoknak.

http://www.ahmagazin.com/media/sorozatajanlo-az-idei-tanevre/

Hozzászólások