Geek

Horror játékajánló

Ha szereted a játékokat és a borzongást, akkor biztosan sok horrorjátékot próbáltál már ki. Valószínűleg te is úgy érzed, hogy ritka az igazán jó darab ebben a műfajban, ami nem csak jump-scare-ből és sötét folyosókból áll, hanem minőségi rémisztést nyújt. Ma 4 izgalmas, rémisztő játékot gyűjtöttünk össze nektek, hogy legyen mivel játszanotok a borzongásért.

1.) Neverending Nightmares

A Neverending Nightmares 2014-ben látott napvilágot. A végtelenül rejtélyes kaland főhőse Thomas, egy fiatalember, aki rémálmaiban ragad. Valahányszor egy álom csúfos véget ér, felriad, csak hogy egy újabb pokoli képzelgésben találja magát. A játék maga elég lassú, inkább az atmoszférával, és az óvatosan kibontakozó történetével ijeszt meg, mintsem cselekményével vagy akciójával. Néhol már-már vontatottnak érződik a játékmenet emiatt, de a történet vége(i)től garantáltan ki fog rázni a hideg.

PlatformokPlayStation 4, PlayStation Vita, Windows, Android, Linux, Ouya, Mac OS

2.) Little Nightmares

A 2017 tavaszán kijött Little Nightmares a horrort, a félelem témáját egy teljesen másik nézőpontból láttatja. Nincsenek szellemek, zombik vagy gyilkosok. Ebben a játékban a gyerekkori félelmek szerepelnek felnagyítva, úgy, ahogyan kicsiként láttuk mi magunk is a felnőttek világában a ránk leselkedő veszélyeket. A főszereplő egy mostanra már ikonikussá vált sárga esőkabátos kislány, Six. Rengeteg stratégiai, logikai feladat és kihívás található benne.

PlatformokPlayStation 4, Xbox One, Windows

3.) Resident Evil 

A Capcom által 1996-ban kidobott Resident Evil óta még nagyon sok játék született ez alatt a név alatt. A játékokról nehéz összességében beszélni, mert tényleg rengeteg van. A történet eleinte lebilincselő és különleges, de egy idő után inkább lerágott csonttá válik a dolog. Ellenben co-op szórakozásnak, zombiöldöklésnek tökéletes. Az újabb daraboknak már egész szép grafikájuk  van, de a régieket sem árt elővenni, már csak a nosztalgia kedvéért is.

A legújabb darab, a Resident Evil 7 sok mindenben eltér korábbi társaitól. Sokkal rejtélyesebb, története pedig komolyabb témát dolgoz fel. A co-op lehetőség sajnos kiesett, de a sötét história kárpótol.

Platformok: PlayStation 3, PlayStation, Wii, Windows, Android..

4.) Until Dawn

Csak hogy a műfajok is keveredjenek, 4. helyen jöjjön az Until Dawn. Ez a játék PS exklúzív, interaktív, a döntéseinken alapuló dráma-horror túlélő kaland. 2015 nyarán dobták a piacra, de a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Egy csapat fiatal félresikerült megemlékezéséről szól, mely az egyik főszereplő, Josh Washington lánytestvéreinek halála miatt szerveződik. Nem szűkölködik a quicktime-eventekben sem, de főként az számít, hogyan döntünk. A története lebilincselő, csavaros. A rémisztő hatást a váratlan fordulatokkal éri el, amikre garantáltan nem számítasz.

PlatformPlayStation 4

 

Hozzászólások