Könyvek

Hidasi Judit – Elveszve

Ahogy azt már korábban is említettük, az Álomgyár kiadó nagy figyelmet fordít a magyar szerzőkre. Hidasi Judit is közéjük tartozik, a Gondolatmappa és a Rozéfröccs című könyvek írója, aki ezúttal egy szívbemarkoló thrillert hozott el nekünk.

Papp Dóra boldog házasságban él férjével, akivel közösen nevelik gyermeküket, Matyit. Ám egy napon minden megváltozik, mikor a kisfiút elrabolják a játszótérről. Dóra teljesen összetörik, nem tud belenyugodni a ténybe, hogy elvitték tőle a fiát, így hát a keresésére indul. Fel-le járkál a városban, minden nap pontban tízkor kiül a játszótérre, ahonnan Matyi eltűnt és figyeli az embereket, hátha újra felbukkan a gyermekrabló. Péter ezt egyre kevésbé tűri míg végül egy nap elhagyja feleségét, így Dórának egyedül kell megküzdenie a történtekkel.

A férjem tökéletesen időzítette az utolsó rúgást belém. Szinte napra pontosan arra az időpontra, ami egyéves évfordulója volt a fiunk eltűnésének.

Két évvel Matyi eltűnése után egy újabb rablás történik a játszótéren. Újra eltűnik egy kisfiú, minek következtében Puskás nyomozó felkeresi Dórát, hogy ismételten mondja el mi történt azon a bizonyos napon, illetve azon is, amelyiken Zalán, a másik kisfiú eltűnt. A nő ekkor jön rá, hogy volt egy gyanús alak a környéken. Nyomot találtak. Két év után a rendőrség és Dóra nyomot találtak a gyermekrablások kapcsán. Vajon van összefüggés a mostani és a korábbi ügy között? Dóra biztos benne, hogy igen. És abban is, hogy ez róla szól.

A történetet Dóra szemszögéből követhetjük nyomon attól a naptól kezdve, hogy Zalán eltűnik arról a játszótérről, ahonnan saját fia is. Ahogyan haladunk előre a történetben, a főszereplőnő vissza-visszatekint a múltba, megismerhetjük, hogy újságírónőként min dolgozott, és azt is, hogy mi lehet az oka annak, hogy elrabolták a fiát. Azt, hogy miért állhattak rajta bosszút, mit szerettek volna tőle. Dóra ugyanis egy olyan ügybe ártotta bele magát, amibe nem lett volna szabad.

Ahogyan fejezetenként a múlt és a jelen váltakozik, a könyv végére értjük meg teljesen, hogy mi miért történik, milyen összefüggések vannak és szinte minden kérdésünkre választ kapunk. A cselekmény lassan bontakozik ki, de olyan sok minden történik, annyi érzelmet, fájdalmat és keserűséget kapunk Dóra által, hogy ez még jól is jön, ugyanis így van időnk feldolgozni az eseményeket.

Még nem fogtam a kezemben olyan thriller történetet, ami Magyarországon, illetve Budapesten játszódott volna, és bevallom őszintén, izgultam, hogy fog tetszeni. Hidasi Judit regénye viszont pozitív csalódás volt. Izgalmas volt olvasni az ismerős helyeket, ahol az írónő végigkalauzol minket, az a tény, hogy ez tényleg megtörténhet, valósághűbbé tette számomra a regényt.

A karakterek szerethetőre sikeredtek. Dóra, Puskás nyomozó, és a két számítógépzseni tinédzser, akik a segítségükre vannak, az exférj vagy exbarát, mind elnyerik az olvasók szívét, és habár vannak, akik kezdetben furcsák, ellenszenvesek – vagy csak nem tudjuk hova tenni magunkban – a mozaikdarabkák segítségével ahogy tisztul a kép a sztori kapcsán, mi is helyretesszük őket, hogy hol vannak a szimpatikussági skálánkon.

Az érzelmeket nem lehet kizárni, és azok gyakran elveszik a józan ítélőképességünket.

Nagyon izgalmas volt a téma, amit Judit megalkotott. Az írónő nem bízta a véletlenre a dolgot, egy olyan szívszorító történetet hozott vele létre, ami teljesen magával ragadja az embert. Akik szeretik a thrillereket, ezt a könyvet ne hagyják ki! Kiszámíthatatlan, szívszorító regény, ami nem hagyja nyugton az olvasót. Nincsenek benne fölösleges párbeszédek, leírások, nem hagy minket egy percre sem unatkozni.

Az Elveszve egy lebilincselő regény, amely magával ragadja az olvasót. Minden megvan benne, ami egy igazán jó thrillerhez kell. Egy nagyszerű történet, akcióval és izgalommal átitatva.

Bátran ajánlom a thriller és a krimi kedvelőinek, de azoknak is, akik nem félnek egy szívbemarkoló, de annál izgalmasabb regény elolvasásától. Az Aranykör első része szeptember végétől elérhető mindenki számára, így már akár elő is rendelhetitek a regényt. Szerintem nem fogtok csalódni.

Az előolvasási lehetőséget köszönjük szépen az Álomgyár Kiadónak!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?