Hátborzongató mentális zavarok

1.) Alíz csodaországban-szindróma
Az ebben a betegségben szenvedő betegek tünetei általában migrénes fejfájással járnak, miközben a tárgyak, hangok nagyobbnak, magasabbnak tűnnek, mint valójában. Csak úgy, mint a mesében, amikor Alíz megitta a kis üvegcse tartalmát, a beteg összezavarodik, és a valóságot nem méretarányosan látja.
 
2.) Kluver-Bucy szindróma
A betegek tünetei nagyon veszélyesek lehetnek a testi egészségükre. Azon kívül, hogy gyakran emlékezetkiesésük van, olyan dolgokat esznek, amelyek valójában nem is ehetőek. Emellett szexuális vágyat érezhetnek tárgyak, nem emberi dolgok iránt. Ami a legrosszabb, hogy nincs gyógyír, és ahhoz, hogy diagnosztizáljanak valakit, legalább 3 tünettel kell rendelkeznie.
3.) Capgras-jelenség
A Capgrasban szenvedők nem tudják, kiben bízhatnak. A páciens azt gondolja, hogy az ember, akit eddig ismert, kedvelt, ki lett cserélve egy imposztorra. Akár egy robot, egy állat, egy másik személy, bárki lehet bárki. Ezért nehéz a kezelésük, mert nem bíznak senkiben sem. Általában ez a szindróma egy másik
betegségből ered.
 
4.) Bipoláris zavar
A bipoláris zavarban szenvedőknek súlyos hangulatváltozásaik vannak. Ez nem olyan, mintha egyszer boldogak, máskor szomorúak lennének, hanem a depresszió és a mánia között változik a lelkiviláguk. Ez nagyon sok nehézséget okoz az életükben. Ilyenkor a személyek nagyon kellemetlenül érzik magukat, mert jelentősen változékony az, ahogy szeretteikkel bánnak.
5.) Obszesszív-komplúzív zavar
Ez a zavar szintén nagyon kellemetlen, mivel a páciensek egyfajta tisztaságmániában, tökéletességmániában szenvednek. Van, hogy a szobájukba nem engednek be másokat, hogy egy baktérium se legyen ott. Van egy szimmetrikus ága is a zavarnak. Amikor a személy akkor tud elégedett lenni, ha minden szimmetrikus. Ez azért szörnyű, mert ha valaki eltöri a jobb karját, addig nem lesz elégedett, amíg a bal keze is eltörik..
6.) Stressz-szindrómák
 A stressz szindrómák borzalmas lényege, hogy az ember mindig a legrosszabbtól fél. Minden lehetséges dolog a fejében van, ami rossz történhet. Beszélgetések, programok, bármiről is legyen szó, mindig szoronganak. Nagyon sok alága van, de szerencsére kezelhető.

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .