Sorozatok

Hat részes Sisi sorozat látható decemberben az Epic Drama csatornáján

Sissi élete sokakat megihletett az évtizedek során. Gondoljunk itt a művészetre vagy akár az írókra, de a rendezőket is foglalkoztatja Sisi osztrák császárné. A magyar királyné hazánkban nagyon népszerű, kedvelt asszony volt, de a Monarchia is csodálta őt. Sisi nem volt átlagos uralkodóné, hiszen imádta a sportot, sokat törődött külsejével, tanult, nem mellesleg kedvességgel fordult az emberek felé. Legendája a mai napig érdekes, hiszen most hat részes sorozat készül az életéről. 

Az Epic Drama sorozatcsatornáján lesz látható decembertől az a hat részes széria, amely Sisi személyiségére koncentrál majd, és a bizalmasai szemszögéből is láthatjuk a császárnét. A történelmi ihletésű és hiteles alapokon fekvő sorozat igyekszik mindent elénk tárni, illetve új információkat nyújtani Sisiről.

Hauke ​​Bartel rendező célja az volt, hogy felelevenítse történetét, de mégis másképp meséljék el.

Már a 20. század közepén népszerűvé vált Sisi kultusza!

1955-ben indult hódító útjára Ernst Marischka rendezésében az a három részes Sisi film, amely a mai napig nagyon híres. Romy Schneider remekül formálta meg a  császárnét.
Sisi karakterét most a huszonöt éves Dominique Devenport, míg Ferenc József szerepét, Jannik Schümann alakítja majd.

A sorozat középpontjában a királyi pár kapcsolata áll: Sisi, fiatal kora ellenére, Európa legszebb nőjeként ismert. Küzd a szigorú, sőt kegyetlen udvari rezsim ellen és saját eszméiért. A kislányból magabiztos nőnek kell lennie, akinek döntéseket kell hoznia, meg kell birkózni a rá háruló császárnői feladatokkal, ármányokkal. Ferenc József, aki számára Sisi élete szerelme, de elnyomja érzéseit Osztrák-Magyar Birodalom császáraként.

Sisi sorozatot az Epic Drama csatornája mellett a magyar RTL Klub is megvásárolta, így a premiert követően az RTL+ oldalán lehet látni majd. A hírek szerint számítani lehet egy második évadra is.

Hozzászólások