Sport

Három sport, amelyekkel formában tarthatod magad

Ha nyár, akkor sportolás és kirándulás, így ilyenkor érdemes formába hozni magunkat. Ezt megtehetjük számos eszköz és kikapcsolódási lehetőség segítségével is. Legyen szó futásról, súlyzós edzésről, esetleg lovaglásról, a lényeg, hogy valamerre elinduljunk. Lássuk, hogy melyek azok a sportok, amelyekkel most is karban tarthatod magadat!

Futás

A futás mindig jól jön, hiszen ezt télen és nyáron is űzni tudjuk. Nem kell hozzá más, csak egy jó minőségű futócipő és már útra is kellhetünk. Akik már régebb óta művelik, azok tisztában vannak vele, hogy nem árt hozzá pár egyéb kiegészítő is. Egy vízhatlan ruha, egy rövidebb és hosszabb erre a célra tervezett nadrág, egy technikai póló, illetve pár fényvisszaverős darab.

Ez az a sport, amely minden testrészünket átmozgatja, legyen szó a karunkról, a hasunkról, a lábunkról, mindenre hatással van. Azonban érdemes odafigyelni a technikára is, hiszen sokan a semmiből indulnak el 5-10 kilométerekre, aminek általában sérülés a vége. Kezdjük el lassabban, iktassunk be sétákat, majd tegyük ezt pár hétig minden nap és látványos eredményben lehet részünk.

Lovaglás

A mai napig kevesen lovagolnak, pedig remekül átmozgatja a testet, ráadásul terápiás hatással is bír. Keressünk fel egy közeli lovardát, majd próbáljuk ki ezt a tevékenységet is és meglátjuk, hogy nem kell majd csalódnunk. A természetközeli élmény, az állatok társasága, mind-mind pozitív hatással lesz a szervezetünkre. Hevederre lovasoknak is szükségük van, amelyet bármelyik webáruházból be tudunk szerezni. Emellé nem árt elgondolkodni pár egyéb kiegészítőn sem, mint például egy lovas nadrág, felső, védő felszerelés, sisak, illetve egy csizma. Ezeket minden szakboltban megvásárolhatunk magunknak.

Súlyzós edzés

Persze akadnak olyanok is, akik a hagyományosnak tekinthető súlyzós edzés mellett teszik le a voksukat. Ezt télen és nyáron is tudjuk űzni, hiszen mehetünk akár terembe, a szobába, de ki a kertbe is. Szinte semmi sem szab határt annak, hogy mikor és hol végezzük el a napi edzésünket. A súlyzós változattal szintén megmozgathatjuk az egész testünket, néha pedig beiktathatunk különböző részekre irányuló gyakorlatokat is. Ehhez kelleni fog pár kilós súly, kötelek, esetleg egy húzódzkodó eszköz, így már tutira garantált a látványos eredmény.

Összegezve

Sportolni nyáron is érdemes, hiszen itt a jó idő, ennek segítségével pedig még több időt tudunk a szabadban tölteni. Vegyük elő a futócipőnket, üljünk lóra, esetleg folytassuk a már elkezdett súlyzós edzéseket, hogy egész nyáron fittek maradhassunk!

Hozzászólások