Könyvek

Hangjáték készül az Ambrózy báró eseteiből!

A szerző, Böszörményi Gyula a Moly.hu-n jelentette be a hírt!

Az író Ambrózy báró esetei címmel indult sorozata rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, ami nem is csoda: amellett, hogy mindegyik rész izgalmas és fordulatos, hatalmas kutatómunka is áll mögötte. Nem ritkán a valóságban is élt emberek és megtörtént események is felbukkannak a történetekben, még inkább közel hozva az olvasóhoz az adott kor szellemét. Emellett persze mindez abban is segít, hogy könnyebben beleélje magát az olvasó a történetbe.

A sorozat különlegessége továbbá az is, hogy kiemelt szerepe van benne a különféle korabeli kifejezéseknek, szlengeknek. Ezért is izgalmas hír, amit az író múlt héten posztolt: most már biztos ugyanis, hogy hamarosan hangjáték készül a sorozatból!

Sok információ ugyan még nem ismert, de az már tudható, hogy a Kaneta Produkció gondozásában fog érkezni a hangjáték, melynek már külön fedőneve is van: NAHA vagyis Nagy Ambrózy Hangjáték Akció.

A konkrét felvételek a tervek szerint ősszel indulnak, a szereposztás egyelőre még kérdéses. Az első kötetet, a Leányrablás Budapestent tíz, egyenként huszonöt perces részben tervezik megvalósítani és nagy valószínűséggel az elkövetkezendő években az egész sorozatból hangjáték készül majd!

Mi már nagyon izgatottan várjuk, hogy hallhassuk a sorozatot ilyen formában is, amint pedig hírt kapunk a szereposztásról arról is mindenképpen beszámolunk nektek! Ti mit szóltok a hírhez? Tervezitek majd meghallgatni a készülő hangjátékot? Írjátok meg nekünk kommentben!

Borítókép: Fortepan

Hozzászólások