Sorozatok

Hamarosan folytatódik A spanyol hercegnő című sorozat

A tavalyi évben került bemutatásra, Philippa Gregory regénye alapján készült sorozat, amelynek első évadja összesen nyolc részes volt. A spanyol hercegnő című sorozatban megismerhetjük Aragóniai Katalin történetét, illetve azt, hogy, milyen volt Anglia királynőjének lenni.

Aki kedveli a kosztümös, történelmi ihletésű sorozatokat, biztosan nagy izgalommal várja a folytatást. A Starz gyártásában látható The Spanish Princess, Aragóniai Katalin életét mutatja be, hogy lesz végül VIII. Henrik, Anglia királyának felesége. Az első évad több váratlan fordulatot, izgalmat és drámát tartogatott, hiszen a spanyol hercegnőnek korántsem volt könnyű dolga, miután Henrik testvére, Katalin első férje meghalt. Már nem számoltak az országban a lánnyal, bukott volt, ám Henrik és Katalin szívesen töltötték egymás társaságában az idejüket és az örökös eldöntötte, a hercegnőt szeretné feleségének. Ám az esküvő akkor jöhet létre, ha bebizonyosodik, hogy Artúr és Katalin házassága hivatalos volt. A nő bizonyítja az igazát, hogy a frigy nem lett elhálva, Henrik pedig olykor-olykor kételkedik Katalin szavaiban.

A második évadot a Starz 2019. június 3-án rendelte be, ami egyedi, hiszen A fehér hercegnő és A fehér királyné csak egy szezont éltek meg. A spanyol hercegnő második évadában is nyolc részre számíthatnak a nézők. A készítők, Emma Frost és Matthew Graham elmondták, hogy megtudjuk Aragóniai Katalin történetét teljes egészében. Hiszen a sorozat a hercegnő szemszögéből mutatja be az eseményeket. Sor kerül az esküvőre, majd leginkább arra szegezik a nagyobb hangsúlyt, hogy a királyné nem tud fiú örökösöket adni Henriknek. Egyedül lányuk Mária marad életben. A király emiatt hűtlen lesz feleségével, majd megismerkedik Boleyn Annával.

Az biztos, hogy a Katalint alakító, Charlotte Hope és VIII. Henrikként látható Ruairi O’Connor visszatérnek, de kiket láthatunk még a sorozatban?
Lady Margaret Pole-ként visszatér Laura Carmichael, Stephanie Levi-John alakításában Katalin udvarhölgye, Lina és Aaron Cobham is, Oviedo szerepében. 2019. szeptemberében új nevek is csatlakoztak A spanyol hercegnő sorozatához. A három testőrben is szereplő Ray Stevenson,  IV. Jakab skót királyt játssza , illetve Sai Bennett is feltűnik Mária hercegnőként. A hírek szerint olyan karakterek is feltűnnek majd, mint Thomas Boleyn vagy, mint Harry legjobb barátja, Charles Brandon.

Mivel a készítők arra törekednek, hogy a második évadban mindent megtudjunk Katalinról, így valószínűleg a nyolc epizód két évtizedet fog körül ölelni. A történelem könyvekből tudjuk, hogy kettejük házassága mivel végződik, így a válásuk utáni években majd láthatjuk, hogy próbálja meg Katalin megőrizni a méltóságát és azt, hogy férje elküldi a kastélyból.

A sorozat a hírek szerint ősszel folytatódik. A Starz néhány napja kiadott egy kedvcsináló pár másodperces videót. 

Ti várjátok a következő évadot?

Hozzászólások