Könyvek

Hamarosan érkezik Az auschwitzi karnagy!

Március 11-én érkezik Jaci Byrne regénye, Az auschwitzi karnagy, amely igaz történet alapján íródott! A szívbemarkoló kötet Henry Barnes Jackson első ezreddobos második világháborús naplója alapján született, amelyet dédunokája, Jaci Byrne vetett papírra. A könyv magyar nyelven Szűr-Szabó Katalin fordításában jelenik meg.

A történet során Jackson német hadifogságba került, majd két év után, 1942-ben átkerül Auschwitz IV-es blokkjába, Blechhammerbe. Habár neki van lehetősége híreket kapni a külvilágtól, az élete ennek ellenére egyáltalán nem könnyű. Olyan szörnyűségeket tapasztal meg, amiket mi az ellenségeinknek sem kívánnánk. Mindezek után pedig megismerhetjük azt is, hogy hogyan sikerült visszailleszkednie a mindennapokba.

Jaci Byrne – Az auschwitzi karnagy

Jackson tamburmajor, a szövetséges hatalmak katonája, mielőtt nekivágna, hogy újabb világháborúban harcoljon, megígéri feleségének, Mabelnek, hogy visszajön, hogy még egyszer szerenádot adjon neki. Német fogságba esik, Lengyelországba viszik, az Auschwitz IV. számú táborba. Ezzel szertefoszlik a remény, hogy beválthatja ígéretét – egészen addig, amíg náci fogva tartói meg nem teszik karnagynak. Jackson él a lehetőséggel. És titokban mindent lejegyez naplójába. Az auschwitzi karnagy Jackson naplóján alapul. Szerzője, Jaci Byrne a tamburmajor dédunokája. Ez a könyv lenyűgözően állít emléket Jackson állhatatosságának, bemutatva egy ember életét, aki a legsötétebb időkben is kitartott két nagy szerelme: a zene és Mabel mellett, aki otthon várt rá.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?