Könyvek

Hamarosan érkezik a legújabb KULT könyv!

Hamarosan érkezik a 21. Század Kiadó KULT sorozatának legújabb könyve, amely ezúttal Hernán Díaz által írt könyv lesz. A Bizalom a sorozat által már megszokott formában, keményfedeles verzióban, védőborítóval és saját könyvjelzővel fog megjelenni, Pék Zoltán fordításában.

Hernán Díaz Pulitzerre és PEN/Faulkner-díjra jelölt szerző, Bizalom című könyve pedig egy izgalmas kötet, az 1920-as évekbeli New Yorkból.

A könyvben a Rask házaspár életét követhetjük nyomon először a férj, majd a feleség szemszögéből. Míg előbbit egy külső “írónő” nézőpontjából látjuk, utóbbinak a naplóját olvashatjuk. Vajon valóban úgy történt minden, ahogyan azt a férfi elmeséli a szerzőnek? Vagy az igazság valami teljesen más?

A kötet szeptember 15-én érkezik a boltok polcaira.

Hernán Díaz – Bizalom

Az óriási dübörgés és pezsgés ellenére az 1920-as évek New Yorkjában mindenkinek muszáj volt hallania Benjamin és Helen Raskről. A férfi legendás Wall Street-i mágnás; a nő excentrikus arisztokraták tüneményes tehetségű leánya. De szóbeszéd indul: vajon minden rendben Benjamin pénzügyi manővereivel? És Helen miért él ilyen bezárkózó életet? Miközben a tékozló, spekulációra épülő évtized a végéhez közeledik, a fényűző párt egyre hangosabb pletykák övezik. Milyen áron szerezték irdatlan vagyonukat? Ez a rejtély áll az 1938-ban íródott, Kockázatos pozíciók című regény középpontjában, amelyet, úgy tűnik, mindenki olvasott New Yorkban. De a történetnek nem ez az egyetlen változata.

Hernán Díaz Bizalom című könyve káprázatosan hozza játékba a fenti történet szereplőit – miközben kiviláglik, micsoda feszültség rejlik a fiatal nő életében, aki elszántan igyekszik elkülöníteni a tényeket és a konfabulációt. Díaz regénye minden egyes réteg feltárásával, minden egyes felismeréssel egyre lebilincselőbbé és mélyértelműbbé válik. Miközben az olvasó ki szeretné deríteni, mi az igazság, tudatára ébred, milyen gravitációs ereje van a pénznek és a hatalomnak, hogyan manipulálhatók a tények. A Bizalom sokrétű, nagyszabású mű; feltárja azokat a hangokat, amelyeket a lényegi egyenlőtlenségeket igazoló mítoszok betemetnek.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?