EgészségÉletmód

Ha nem szeretsz edzőterembe járni

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen egészségünk megőrzésének érdekében. Edzőteremben sportolni nagyon jó dolog. Van, akit motivál a légkör, de előfordulhat olyan is, hogy feszengést vált ki valakiből. Szerencsére sok más úton tudsz még fittebb lenni anélkül, hogy mások téged bámulnának. Ma pár tippet hoztunk nektek, amelyekkel akár otthon is formába hozhatod magad!

Ha nem vagy az edzőterem rajongója, de a fitneszgépeket mégis szereted, szerezz be egyet otthonra! Nagyon népszerű az elliptikus tréner, a futópad, a taposógép és a szobabicikli. Ha van egy ilyen a lakásodban, elkerülhetetlen, hogy naponta találkozz vele. Így mindig emlékeztetni fog, hogy eddz. Sokaknak bevált az a praktika, hogy a gépet a nappaliban, a tévé előtt helyezték el, és ahelyett, hogy a kanapén elnyúlva nézték volna kedvenc sorozatukat, egy egész részen át izzadtak. Ha egy ilyesmit nem tudsz, vagy nem szeretnél beszerezni, még mindig számíthatsz a kisebb fitneszeszközökre. Egy jógamatrac nagyon sokféle edzéshez használható. Nem csak jógagyakorlatokat tudsz végezni rajta, de kényelmes alap az erősítő gyakorlatokhoz is. Egy kettlebell, egy súlyzókészlet vagy egy fitneszszalag szintén jó szolgálatot tehet, valamint nem foglal sok helyet.

Ha nem szívesen hagyod el az otthonod kényelmét, támaszkodhatsz a Youtube-ra. Szerencsére rengeteg igényes fitneszcsatorna akad, ilyen például a blogilates. Ez a csatorna Cassey Ho által jött létre, ahol változatos, pár percestől fél órásig terjedő edzéseket próbálhatsz ki. Vannak kihívások, edzések lustáknak, jógavideók, és még sok minden más is. Cassey honlapján, a blogilates.com-on feliratkozhatsz  a havi hírlevélre, amiben egy jelszót kapsz. A jelszóval kapsz egy naptárat, amiben össze van állítva, melyik nap milyen videókat csinálj meg. Mindemellett a kezdőknek egy kezdő-kalendárium is fel van töltve. A honlapon motiváció gyanánt előtte-utána képeket nézhetünk. Ha szereted a pörgést, és szeretsz táncolni, ajánljuk a The Fitness Marshall csatornát! Itt nem csak jó edzéseket találsz (melyek nem mellesleg pár perc alatt elvégezhetőek), de a koreográfiák a bulikban szintén jól tudnak jönni.

Ha az edzőteremig ugyan nem mennél le, de szívesen kimozdulnál, beválhat a futás. Ehhez a mozgásformához nem árt előtte tájékozódni, hogy hogyan érdemes növelni a tempót és a távokat. Ha valamilyen egészségügyi problémád van, fontos, hogy mindenekelőtt az orvosoddal konzultálj arról, hogy milyen mozgásformákat végezhetsz. Eleinte sétával is kezdheted, illetve a séta és a kocogás váltogatásával.

 

A képek forrása a pixabay.

Hozzászólások