Könyvek

Gyűjteményes kötetben jelenik meg a Spiderwick krónikák sorozat!

A Ciceró Kiadó igazi örömhírt jelentett be a közelmúltban a Spiderwick krónikák rajongóinak: egy kötetben hozzák el nekünk a sorozat összes részét, méghozzá mindenféle extrákkal, például plusz illusztrációkkal egybekötve!

A történetet valószínűleg szinte senkinek nem kell már bemutatnunk, hiszen mindenki ismeri a három testvér Simon, Jared és Mallory Grace kalandjait, akik miután beköltöznek Lucinda nagynénjük Viktória-korabeli házába, felfedezik a Manók könyvét és olyan lényekre bukkannak, amiknek ideális esetben nem is kellene létezniük. Természetesen a sorozat további részeiben is mindig valamilyen újabb, misztikus kalandba keverednek, amikből csak egymással összefogva tudnak kikeveredni.

A regényfolyam Tony DiTerlizzi és Holly Black műve. Az első kötet Amerikában 2003-ban jelent meg és szinte rögtön az eladási listák élére ugrott, világszerte több mint hatmillió példány talált gazdára. Itthon a Ciceró Könyvkiadó adta ki 2004-ben az első részt, amit nagyon gyorsan követett a többi, ugyanis a történet Magyarországon is nagyon népszerűvé vált. 2008-ban még film is készült a könyvekből, ami szintén mind külföldön, mind itthon nagy siker kísért.

Az eredetileg öt részes sorozathoz később írtak még három kötetet, amik ugyanabban a világban játszódnak, mint az eredeti, sőt egyszer-egyszer még a régi főszereplők is felbukkannak bennük.

A Ciceró által még idénre tervezett gyűjteményes kötet azonban csak az eredeti sorozatot, vagyis az első öt könyvet fogja tartalmazni. Azonban a kiadó tervez még a keményborítós, nagyalakú kötetbe plusz extrát is: a történetek az egyik szerző, Tony DiTerlizzi saját illusztrációival lesznek ellátva!

Ezek után nekünk nem is kérdés, hogy beszerezzük ezt a kiadást, hiszen karácsonyi ajándéknak is ideális, akár valamelyik fiatalabb családtagunkat akarjuk meglepni vele, akár magunkat.

A tervezett megjelenési dátum 2020. november 12., a kiadó honlapján pedig már elő is lehet rendelni a kötetet, 30%-os kedvezménnyel.

Tony DiTerlizzi, Holly Black- Spiderwick Krónika

A teljes, világsikerű sorozat egy kötetben, Tony DiTerlizzi eredeti illusztrációival!

Miután titokzatos manóútmutatót találnak a vén ház padlásán, amelybe beköltöztek, Jared, az ikertestvére, Simon és nővérük, Mallory mágikus és gyakran szeszélyes világ létezésére derítenek fényt, mely a mi világunkkal párhuzamosan létezik: ez pedig nem más, mint a tündérek birodalma.

Most a világszerte több mint 6 millió példányban eladott sorozat mind az öt kötete egy könyvben jelenik meg újra.

Kövessétek Jared, Simon és Mallory Grace-t és a különös, régi könyvet egy új világba, amely tele van tündérekkel, törpékkel, trollokkal, koboldokkal és más fantasztikus teremtményekkel!

Nektek mi a véleményetek erről a kiadásról? Olvastátok az eredeti sorozatot? Tervezitek beszerezni így gyűjteményként? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások