Könyvek

Gyönyörű könyvborítók – magyar szerzős kiadás

Hivatásos könyvmolyként be kell vallanunk, bizony még velünk is előfordult olykor, hogy borító alapján vásároltunk meg egy könyvet. Egy-egy szépen kivitelezett borító rengeteget javíthat egy egyébként nem annyira jó történeten és ugyanez igaz fordítva is, sajnos rengeteg olyan könyv létezik, ami méltatlanul népszerűtlen főként a külsejének köszönhetően. Az alábbiakban magyar szerzők művei között kutakodtunk kicsit, és elhoztuk nektek 10 gyönyörű borítójú magyar könyvet!

 

Diana Soto – Ötperces emberek

Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de minket egyszerűen rabul ejtett Diana Soto legújabb verseskötetének a borítója. Bár alapvetően az egészen a sötét színek dominálnak, mégis van egy olyan sajátos hangulata az egésznek, főleg ezzel az emberalakkal a középpontban, hogy az ember egyszerűen nem tudja róla levenni a szemét. Külön büszkeség számunkra, hogy az könyvet, főszerkesztő helyettesünk Kaprinyák Dóra illusztrálta!

 

Böszörményi Gyula – Leányrablás Budapesten

Böszörményi Gyula regénysorozatának szinte minden egyes kötete gyönyörű borítót kapott, éppen ezért esett nehezünkre kiválasztani egyet. Végül mégis a nyitókötet mellett tettük le a voksunkat, ugyanis ez az a fajta borító, ami leginkább kíváncsivá teszi az embert. A történetre remekül reflektál a képen látható lány öltözete, és az antik fotóhatás csak még inkább az ezredforduló idejébe repíti az embert.

 

Róbert Katalin – Szelídíts meg!

Ez az a borító, aminek láttán akkor is megvennénk a könyvet, ha semmit nem tudnánk a történetről. Mind a róka motívum, mind a kissé elmosódott női arc tökéletesen harmonizál egymással. Mindez pedig még egy pazar színvilággal is párosul. Hát még miután megtudjuk, hogy ez a kötet egy nagyon érdekes újragondolása Antoine de Saint Exupéry Kis hercegének! Szinte magától beleugrik a kosarunkba.

 

Barczikay Lilla – Anyám teremtményei

Egy borító, ami annyira kifejezőre sikerült, hogy semmiképpen sem mehetünk el mellette szó nélkül. A történet főszereplői nem szokványos emberek, hanem olyanok, akik mindenféle természetfeletti képességekkel rendelkeznek, bizonyos kísérletek eredményeképpen. Mindezt a borítón látható lombik, illetve az abban ülő lány remekül kifejezi, a szürkés háttér pedig utal a történet feszültséggel teli voltára is.

 

Frank Márton – A világ peremén (Páratlanok 1.)

Erre a borítóra elég csak ránézni, és első látásra szerelembe esik az ember. A történet szerint 13 különféle nemzetiségű fiút rabolnak el, akik később egy Isten háta mögötti helyen térnek magukhoz. Meg kell küzdeniük a közelgő téllel, a vadállatokkal és a végére kell járniuk, hogyan, és legfőképpen miért kerültek oda. Már maga a történet is nagyon érdekesnek hangzik, hát még ezzel a csodálatos külsővel, ami tökéletesen illeszkedik hozzá! Kíváncsian várjuk, hogy a folytatás milyen borítóval érkezik majd!

 

Nektek van kedvenc könyvborítótok magyar szerzőtől? Szeretnétek, hogy a ti kedvenceitek (akár magyar, akár külföldi) is bekerüljenek egy ilyen válogatásba? Írjatok nekünk kommentet, mert sorozatunk folytatódik!

 

 

Hozzászólások