Filmek

Grease

A Grease egy 1978-ban bemutatott amerikai film, Randal Kleiser rendezésében.

A film 1958-ban játszódik Los Angeles városában. Az iskolakezdés előtt pár nappal, a mindig vagány Daniel Zuko becenevén „Danny” (John Travolta), és szende Sandra Olsson becézve „Sandy” (Olivia Newton-John), a két főszereplő, egy homokos tengerparton találkozik egymással.  Szerelmük alig virágzott ki,  máris hervadni látszik, ugyanis a nyár véget ért és útjaik elválnak egymástól. Danny-t várja a gimnázium utolsó éve, valamint T-Birds (Thunderbirds) nevű bandája, akikkel még sok őrültséget kell elkövetniük, Sandy pedig visszautazik Ausztriába.  Fortuna Istennőnek hála, a két szerelmes mégis kap egy új esély. Sandra ugyanis ott, a Rydell High Schoolban fogja kezdeni utolsó évét, ahova Daniel is jár. A lány megismerkedik az állandó diétán elő Jannal, a fodrásznak készülő Frenchyvel, az idősebb férfiakhoz vonzódó Martyval, és a cinikus, de laza Bettyvel. Ők négyen alkotják a rózsaszín dzsekiben járó Pink Ladies lánybandát.

A viszont látás mégsem úgy sikerül, ahogy a lány elképzelte. Danny, nem akarja a többiek előtt megmutatni a romantikus érzelgős oldalát, ezért a lánnyal durván beszél, félvállról veszi, egy múló kalandnak titulálja. Sandy-t ez rosszul érinti és nagyon megbántódik, és a Pink lányok vigasztalni kezdik.  Később rájön  a fiú, hogy hibát követett el, és nem akarja elveszíteni a lányt. Randevúra hívja, ahol előveszi az úriember énjét , addig, amíg be nem toppan a banda. Egy darabig így váltakozik a pokróc és a vattacukor jellem között. Azonban az események zajlanak, a többi szereplőnek is meg kell küzdenie a saját démonaival.

A fiatalok az álmukat keresik, miközben az ellenséges bandával is szembe kell szállniuk egy autóversenyben. A táncversenyt meg sem említtetem. Vajon sikerül nekik? Ki marad alul? Mi lesz a szerelmesekkel? Lesz baba is?

Imádtam ezt a filmet!A hangulata, Amerika az 50-es évek végén. Ahol hódit a pudli szoknya, az Elvis-sérók, és szabadság érzete egyszerűen lenyűgöz. Ha felcsendülnek a dallamok, éneklem velük, még ha  ezt a szomszéd rosszallja is.Eredetileg nem nekik szánták volna szerepeket, én viszont elképzelni sem tudnám mással. Olivia Newton-John, félve vállalta el a szerepet, kevés színészi tudással rendelkezett, tartott attól, hogy a film bukása kárt tenne énekesi karrierjében. Érdemes megnézni, ha még nem láttad!

Hozzászólások