Könyvek

Gótikus horror-fantasyt érkezik az Agave Könyveknél

J. M. Miro egy izgalmas, gótikus horror-fantasy regényt alkotott meg, amely az Agave Könyvek szerint nagyszerűen használja fel a nagy elődök, Lovecraft, Stephen King vagy épp Joe Hill hatását. Pontosan emiatt is ajánlják a Hétköznapi szörnyetegek könyvét az ő rajongóiknak, vagy éppen Dan Simmons, V. E. Schwab, sőt Veres Attila olvasóinak is.

A kötetben egy elszigetelt tó szélén álló intézetben játszódik, ahol különleges erőkkel megáldott gyermekek nevelkednek. Egy napon azonban vadászni kezdenek rájuk és biztonságos helyre kell jutniuk. A vérfagyasztó viktoriánus horrorban élők és holtak világa kerül összeütközésbe és a borzongás garantált lesz!

A Hétköznapi szorongások 2023. május 9-én érkezik a boltok polcaira, Bosnyák Edit fordításában.

Fotó: Agave Könyvek

M. Miro – Hétköznapi szörnyetegek

1882-t írunk. Edinburgh-tól északra, egy elszigetelt tó szélén található a Cairndale Intézet magányos kőépületeivel, ahol egy különös doktor természetfeletti képességekkel rendelkező árváknak nyújt otthont. Hamarosan két új gyerek érkezésére számít Londonból, azonban egy veszedelmes figura vadászni kezd rájuk – egy férfi, akiből korom és sötétség árad.

A tizenhat éves Charlie Ovid kegyetlen és erőszakkal teli gyermekkora során fedezte fel, hogy a teste magától meggyógyul, ha akarja, ha nem, míg Marlowe-ra egy tehervagonban találtak rá, és furcsa, kék színű fénnyel ragyog, ráadásul képes megolvasztani az eleven húst.

Két tapasztalt nyomozó feladata lesz biztonságos helyre vinni a fiúkat, ám hamarosan mindannyian a legszörnyűbb borzalmakkal kénytelenek szembenézni. Élők és holtak világa kerül összeütközésbe egymással, és miközben mélyen eltemetett titkokra derül fény, Charlie, Marlowe és a többi árva megismeri képességük valódi természetét – ráadásul nem csak arra jönnek rá, hogy mi fenyegeti őket, hanem, hogy a legádázabb szörnyetegek olykor a legkáprázatosabb ajándékokkal érkeznek.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?