Könyvek

Görög mitológiai regény érkezik az Álomgyár Kiadónál!

Az Álomgyár Kiadó ezúttal egy igazán frissítő újdonsággal készül nekünk októberre. Hamarosan érkezik ugyanis náluk Claire North regénye, melynek címe Ithaka.

A történet a trójai háború után játszódik. Odüsszeusz, Ithaka királya immár tizenhét éve indult útnak, királysága harcra fogható férfiaival együtt, ám még azóta sem tért vissza. Távollétében felesége Pénelopé kénytelen kormányozni az országot. Ám ahogy telik az idő, addig biztosnak hitt helyzete ingadozni kezd; egyre többen rebesgetik ugyanis, hogy férje már régen meghalt és kellene mellé egy új, erős kezű király a trónra. Kérők kezdik ostromolni, ám ő ellenáll.  A királynénak fenn kell tartania a békét és túl kell élnie egy ragadozóktól hemzsegő királyságban.

Claire North Pénelopé királyné történetének újraírásával juttatta fel magát a sikerlisták élére és most a magyar piac bevételére készül. A felvezetés alapján izgalmasnak tűnik a történet, kíváncsiak vagyunk az írónő milyen pluszt tudott hozzáadni az egyébként már ismert történethez.

Várható megjelenés dátuma: 2022. október 25.

Claire North – Ithaka

Itt ​az ideje, hogy Ithaka asszonyai elmeséljék történetüket…

Odüsszeusz király tizenhét éve ment háborúba Trója ellen, és magával vitte Ithaka szigetének minden harcolni képes férfiját. Egyikük sem tért még vissza. Távollétükben az ithakai asszonyokra maradt a királyság vezetése.
Pénelopé még alig vált nővé, amikor hozzáment Odüsszeuszhoz. Amíg együtt éltek Ithaka szigetén, helyzete biztos volt. Most azonban, hogy közel két évtized telt el férje távozása óta, egyre több a találgatás, hogy Odüsszeusz meghalt. Kérők kezdenek kopogtatni a királyné ajtaján.
Egyetlen férfi sem elég erős azonban ahhoz, hogy igényt tarthasson a király megüresedett trónjára. Még nem. Mindenki arra vár, hogy az erőviszonyok megbillenjenek. Pénelopé tudja, bármilyen döntést hoz, az véres polgárháborúba sodorhatja Ithakát. Itt mindenki figyel, még az istenek is, és nincs a szigetnek olyan szeglete, ahol ne uralkodna cselszövés. A királyné csak ravaszsággal, éleslátással és megbízható szolgálói segítségével tudja fenntartani a törékeny békét, amely a királyság túlélésének feltétele.

A több irodalmi díjat elnyert Claire North merész, erőteljes és megható írása új életre kelti az ókori mítoszokat, és olyan nőkről szól, akik keményen helytállnak a kegyetlen férfiak uralta világban. Ez Pénelopé, Odüsszeusz messze földön híres feleségének története, ahogyan még soha nem mesélték el.

Hozzászólások