HírekMédiaSorozatok

Good Trouble – Más utakon folytatódik a The Fosters

A The Fosters című amerikai sorozat öt év után tavaly nyáron ért véget. A főszereplők felnőttek, ezt már nehezen lehetett tagadni. Éppen ezért jött az ötlet, hogy egy kisebb időugrással folytatódjon a sztori, amelyben Maia Mitchell és Cierra Ramirez kapják a főszerepet. Tehát a lánytestvérek történetét tovább vitték, a többiek pedig fel-fel tűnnek majd a spin-off sorozatban. Jó kérdés, hogy ez volt-e a legmegfelelőbb ötlet a Freeform részéről.

Természetesen Jennifer Lopez neve a Good Trouble kapcsán is felmerült, vagy inkább odaírták. Persze tudjuk, hogy az egész miatta kezdődött, de a végére már szinte semmilyen kapcsolatot nem lehetett felfedezni közte és az anyaszéria között. Mindezt félretéve egy újabb alkotáshoz adta a nevét, amely teljesen eltér az előzőektől. Sokkal érettebb, felnőttesebb és forróbb lett már az első két rész is, mint a The Fosters valaha is volt. Talán túl tüzesre is sikeredett. Néhol azt éreztem, hogy ez az egész már inkább a jobbnál jobb vágásokra és a szexi csajokra és pasikra megy rá, mintsem a történetre.

Az első részben még véltem felfedezni érdekesebb momentumokat, de már itt is körvonalazódni látszódott, hogy ez már nem a komolyabb témákra fog rámenni, hanem inkább Callie és Mariana szerencsétlenkedésére a munkahelyükön, amúgy pedig átbulizzák az egész estét. Mást nem nagyon láttunk.

Persze Callie itt is pasizik ezerrel, tulajdonképpen az első tíz percben szexelt egy jót, aztán megmondta a srácnak, hogy soha többet. Persze nem tartott sokáig, húsz perc múlva ismét ágyba bújtak, majd kiderült, hogy a srác meleg, vagy legalábbis biszexuális. Ezen a ponton már nem lepődöm meg, hiszen tudjuk, hogy ebbe a sorozatba előszeretetel pakolnak melegeket, leszbikusokat és hasonló identitásúakat.

Ezzel nem is volt gond, de Mariana például kicsit sem lett idősebb vagy érettebb. Attól, hogy elvégezte az MIT-t, csak lett egy diplomája, de az esze nem jött meg. Max még magasabb sarokkal próbál pasit becserkészni. Tehát itt keződnek a gondok. A Good Trouble semmiben sem különbözik az anyasztoritól. Vagyis, de. Sokkal forróbb és tinisebb lett. A The Fosters legalább komoly témákat feszegetett és igazán családias volt, ezzel ellentétben a spin-offot biztosan nem ajánlanám 16 éves kor alatt.

A történet ott folytatódott, hogy a két lány diplomát szerzett, majd Los Angelesbe mennek a jobb élet reményében. Egy csapat fiatalhoz költöztek be, akik együtt élnek, egy fürdőn és konyhán osztoznak. A testvérek holmiját a költözés során ellopták, így csak egy-egy matracuk és azon ruhájuk maradt meg, amit viseltek. Persze a későbbiekben a velük lakó fiatalok megszépítették a szobájukat, de az így sem túl komfortos. Callie hajlandó lett volna többet fizetni egy jobb helyért, ám végül maradtak ott, hiszen ez sokkal kedvezőbb volt nekik.

Sajnos nem csak nekem volt gondom a kezdéssel, a nézettség és a kritikák sem túlzottan erősek. Persze ettől még simán folytatódhat jóideig, hiszen a Freeform-nak nem igazán van erős szériája jelenleg, arról nem is beszélve, hogy bár a második részben Jude visszatért, további családtagok fognak feltűnni a folytatásban. Talán ez az egy lehet vonzó a rajongók számára.

Ami a mellékszereplőket illeti, nem igazán találtam köztük erős karaktert. A színészek unalmasak, a játékok érdektelenek, szóval sajnos nem sikerült igazán megszeretnem a sztorit. Egy szerencséje van a Good Trouble-nak, méghozza, hogy Maia Mitchell-t sikerült leszerződtetniük, nélküle tuti bukás lenne az egész. Imádom a színésznőt, hiszen nem nagyon találkoztam vele kapcsolatban még olyan alkotással, ami ne nyerte volna el a tetszésemet.

Aki egy heti sorozatra vágyik, amely nem szól igazán semmiről, de mégis kikapcsolja valamilyen szinten, annak bátran ajánlom, de túl sokat ne várjatok tőle. Sem a sztori, sem a karakterek nem túl érdekesek, pedig lenne benne potenciál, hiszen Callie ügyvédként dolgozik, Mariana pedig IT szakiként. Gondolhatjátok, hogy milyen problémák adódhatnának mind a két hölgyeménnyel, ha kicsit ezekkel is foglalkoznánk, nem csak a féktelen bulizással és nyálcsorgatással.

Hozzászólások