Geek

Gamer-problémák

Ha te magad is gamer vagy, vagy legalább szoktál játszani, akkor ezek közül a problémák közül biztosan neked is ismerős lesz pár. Nem könnyű a játékos-élet, főképp, ha az ember nem egyedül él, és esetleg a családja, párja, aranyhala nem igazán pártolja a sokszor hatalmas rage-elésekkel járó hobbiját. Nézzünk néhány tipikusan kiakasztó esetet, amit biztosan ti is átéltetek már!

1.) Gépigény-gondok

Ha te sem rendelkezel szuper transzformer-pc-vel, biztosan veled is előfordult már ez az eset. Megnézted a teaser-t, elolvastad a véleményeket az esetleges bétáról, láttad, hogy mindenki elő akarja rendelni, hatalmas lázba jössz és utána; jön a gépigény.hu, ami galádul közli veled, hogy ez a kenyérpirító bizony édeskevés ehhez a játékhoz. Még ott vannak a gameplay-ek és a stream-ek, nem?

2.) Lagg

Szerintem ezt nem kell tovább ragozni. Mindenki tudja, hogy a gamereket nem a játék, hanem a lagg teszi agresszívvá. Ez kicsit köthető az első ponthoz, ugyanis jó géppel és internettel nagy valószínűséggel elkerülhető a lagg okozta kellemetlenség. Van egy pozitív tulajdonsága is, a bénázásért ugyanis nem a játékos, hanem a lagg a hibás.

3.) Internet

Amikor végre leülnél játszani egy fárasztó nap után, akkor a legutolsó dolog, amit meg szeretnél látni, az az, hogy a kis ikon fölötti sárga háromszög, vagy esetleg csillagocska röhögi a képedbe, hogy ez ma nem fog összejönni. Egyébként, próbáltad már kikapcsolni a routert, és bekapcsolni újra?

4.) Ezt nem tudom megállítani, ez online

Amikor egy családtagod bejön a szobába, ahol éppen játszol, és vacsorára invitál, de te éppen akció közben vagy, akkor kezdheted taglalni, miért „nem tudsz elszakadni a géptől”. Hiába is próbálkozunk, a válasz általában ez: „Nem érdekel, hogy mi ez, gyere le enni!” Ilyenkor vagy feladjuk az éles helyzetet, hogy megbékéljen az adott családtag, vagy pedig muszáj várnia.

5.)  A játékok olyan agresszívak

A kívülállóktól nagyon gyakran megkapjuk ezt a véleményt. Szigorúan párhuzamosan azzal, hogy az illető öccse bizony GTA-zik, és szörnyen durva játék. Ilyeneket amúgy is csak gyerekek csinálnak, és függőség, a felnőttek meg igazán leszokhatnának róla. Hasonló kaliberű embert hiába kezdünk el művészi játékokkal, vagy bármilyen észérvvel dobálni.

6.) A gaming nem hobbi

Ez szintén a kívülállókra vonatkozik igazán. Miért ülsz folyton a gép előtt, inkább keress valami hobbit magadnak! Persze itt is süket fülekre talál, hogy már van hobbink, ami nem más, mint az a bizonyos ördögtől való „folytonagépelőttülés”. Ilyenkor már az sem számít nekik, hogy nem ez az egyetlen szórakozásunk: inkább engedjük el ezt a vitát.

7.) Mi legyen a neve?

Ez már egy valódi in-game probléma. Belépsz a játékba, szuper izgatott vagy, alig várod hogy elkezdd, aztán: Enter character name. Ha nincs jól bevált gamer-neved, vagy egy MMORPG-ben szeretnél valami fantasy jellegű nevet adni a karakterednek, akkor készíts be hideg élelmet: el fog tartani egy ideig.

+1.) Gamerlányok

Ha lányként választjuk ezt a kikapcsolódási formát, kicsit nehezebb dolgunk lesz. Sokan gondolják úgy, hogy ez az egész csak fiúknak való, felnőtt férfiak és lányok/nők kizárva. Talán olyasmivel hasonlíthatják össze ilyenkor, mint a kisautók tologatásával, de mi sosem fogjuk tudni, mégis honnan indultak ezek a szélsőséges nézőpontok.

forrás
forrás
forrás
forrás

Hozzászólások