Utazás

Franciaország a világ legkedveltebb úticélja

2018-ban ismét Franciaország lett a világ legkedveltebb turisztikai desztinációja. Az előzetes számok alapján közel 90 millió külföldi látogatott el Európa egyik legszebb országába. A második helyre Spanyolország, a harmadikra pedig az Egyesült Államok “futottak be”. Franciaországon belül csak a fővárosba 40 millió vendég érkezett, amelyek közül 13 millión külföldről tette látogatást Párizsba. Ide pont a harmadik helyen lévő USA-ból érkeztek a legtöbben, de a britek és a németek is nagyon kedvelik az országot és a várost. Ami a városon belüli elosztást illeti, legtöbben a Louvre miatt utaztak el Párizsba, és 2018 volt az első év, amikor a számok meghaladták a 10 milliót.

Musée de Louvre

Bár Franciaországban sok esetben történtek támadások, még mindig biztonságos úticélnak tekintik. Az utazásszervezők bátran ajánlják az országot, de az átutazó turisták sem félnek különösebben.

2019-ben tovább szeretnék növelni ezt a számot, emiatt programokban biztosan nem lesz hiány. A franciák országszerte rengeteg eseménnyel készülnek, amelyek között nagyszabású párizsi kiállítások is szerepelnek. Vasarely-tárlat, elektronikus zenei kiállítás mellett a német expresszionizmus kiemelkedő képviselői is helyet kaptak a programajánlókban.

Rendhagyó módon tavasztól őszig terjedő időszakban az Egyiptomi Múzeummal közösen tárlaton mutatják be a Tutanhamon fáraó sírjában talált kincseket. Ezt a Grande Halle de la Villette-ben lehet majd megtekinteni. A tárlat legtöbb darabja még sehol sem volt kiállítáva, Egyiptomot pedig egyik sem hagyta el. Valószínűleg ez lesz a város egyik legnagyobb látványossága ebben az évben. Emellett pedig a másik nagyszabású attrakció Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulójára szervezett mozgó-kiállítás, amelyet a Musée de Louvre-ban lehet megtekinteni októbertől.

Musée de la Romanité

2018-ban átadták Nimes legújabb múzeumát, a Musée de la Romanité-t, amelyet a legmodernebb audiovizuális technikával szereltek fel. Az épület tízezer négyzetméteres, és betekintést nyújt a római kori civilizációba.

Bourdeaux szintén új múzeummal nyitja meg a főszezont. A korábbi kikötőnegyedben épült fel a tengeri és tengerészeti múzeum, ahol kilenc nagy témakörben lehet megismerni a vizeket és a tengerjárást. Lyon sem marad ki a sorból. Franciaország gasztronómiai fővárosának tekintett településen júliusban indul el a Cité Internationale de la Gastronomie projekt. Itt műhelymunkák formájában ismerhetik meg a francia konyhaművészetet.

Franciaország tehát nem adja alább az első helyezés után. Meg szeretné ezt tartani, aminek érdekében mindent megtesznek, hogy így is legyen. 2019 októberétől pedig heti két-két Ryanair járattal közvetlenül is elérhetjük Bourdeaux-ot Budapestről.

Hozzászólások