Filmek az otthon maradós napokra

Mivel a legtöbb mozit bezárták és mi is a #maradjotthon projektet támogatjuk, így az áprilisi filmajánlót elnapoljuk. Továbbá az is az oka ennek a cikknek, hogy rengeteg újdonság, mint például a Mulan, az Új mutánsok vagy akár a Fekete özvegy, halasztásra lett ítélve. Azonban most olyan alkotásokkal érkeztünk, amikkel kényelmesen és vidáman (vagy akár kissé mazochistaként ráhangolódva a járványra) elüthetitek az időtöket a lakásotokban. Használjátok ki ezt a remek lehetőséget, természetesen ha tudjátok és pihenjetek sokat.

Itt a vége

Az Itt a vége egy apokaliptikus vígjáték, amely 2013-ban látott napvilágot Seth Rogen és Evan Goldberg jóvoltából. Egy igazán vicces és kusza alkotással állunk szemben, amely a világvégét mutatja be nekünk. A főszereplők közt található James Franco, aki legutóbb a Sarkvidéki akció szinkronszínésze volt, a nemrégiben élőszereplős filmmé vált Pumbaa (Az oroszlánkirály) hangját adó Seth Rogen, az író Danny McBride és a Harry Potterből méltán híressé vált Emma Watson is. Továbbá Jay Baruchel, Jonah Hill és Craig Robinson szerepeltek a filmben. Érdekessége, hogy minden híresség önmagát alakítja egy James Franco által szervezett házibuliban, ami a kezdetleges jó kedv után igazán poszt-apokaliptikussá válik, ugyanis beköszönt a világ vége. A kritikusok a furcsasága ellenére is nagyon szerették.

Rossz szomszédság

Ha úgy érezzük, hogy rossz szomszédokkal áldott meg minket a sors, akkor ideje ezt a filmet megnézni és lehet rájövünk, hogy talán nem is olyan rémesek, mint amilyennek gondoljuk őket. Ez az amerikai vígjáték 2014-ben látott napvilágot, aminek a főszereplői a fent említett Itt a vége című alkotásból ismert Seth Rogen, a High School Musical tinibálványa Zac Efron, a Mint egy főnök sztárja, Rose Byrne, a Six Underground egyik színésze Dave Franco és Christopher Mintz-Plasse. A filmet Nicholas Stoller rendezte és Andrew Cohen, valamint Brendan O’Brien írta. Szintén szerették ezt az alkotást a kritikusok és egész jó értékeléseket kapott a nézőktől is. A második része 2016-ban került a mozik vásznaira.

Kémek krémje

Amikor kémkedéssel kapcsolatban keresünk filmet nem biztos, hogy erre számítunk, ugyanis a Double Zero, ami a mű eredeti címe, egy paródia. 2004-ben készült francia alkotás, amit Gérard Pirès rendezett. Főszereplői közé tartozik Eric Judor és Ramzy Bedia. Érdekessége a Kémek krémjének, hogy szinte minden pillanatban rímekben beszélnek, ami igazán nehéz lehetett a fordítást illetően. Ha szórakozni akarunk, akkor tényleg ezt a filmet kell választani, hiszen igazán vicces szófordulatokat hallhatunk benne.

Ha szeretnétek még jobban pánikba esni vagy épp horrorfilmre vágytok, akkor tudunk ajánlani erre is megoldást. Rengeteg film létezik, ami a vírussal, a fertőzéssel és persze a karanténnal foglalkozik. Vannak a félelmetesebb stílusúak és vannak azok, amiket érdemes megnézni, mert jól sikerült film.

Legenda vagyok

Ha már #maradjotthon a téma, akkor a Legenda vagyok egy tökéletes film lehet a mazochisták számára vagy azoknak, akik még ilyen rossz helyzetben is a közösségbe mennek. Az amerikai posztapokaliptikus sci-fi horrorfilm Francis Lawrence rendezése által került a mozik vásznaira még 2007-ben, Will Smith főszereplésével, akit legutóbb az Aladdin-ban és a Gemini Man-ben láthattunk. A történet szerint egy vírus miatt a világ egyetlen túlélője a Will Smith által alakított Dr. Robert Neville, aki három év elteltével sem adja fel a reményt, hogy találkozik valakivel, aki szintén túlélte a vírust.

Útvesztő filmek

Van még egy hasonló stílusú alkotás, amely három részen keresztül mutatja be nekünk, hogy mit okozhat egy járvány. A The Maze Runner című amerikai disztópikus sci-fi akció-thriller rendezője Wes Ball volt és James Dashner azonos című regénye alapján készítette. 2014-ben lett bemutatva a mozikban és további két része készült a sikerének köszönhetően. A főszereplők közé tartozik Dylan O’Brien, aki például a Teen Wolf című sorozatban tűnt fel. Kaya Scodelario, akit a Skins-ből lehet sokak számára ismerős. További színészek, akik láthatóak az Útvesztőben: Thomas Sangster, Will Poulter és Ki Hong Lee. A film egy nagyszerű történettel rendelkezik, amit érdemes akár többször is újranézni. Jó értékelést kapott mind a kritikusoktól, mind a nézőktől és emellett a bevétel is igazán jó tendenciát mutatott.

Említettük fentebb, hogy vannak olyan igazán félelmetes alkotások is, amiket csak felsorolnánk, ha valaki mégis rászánná magát egy hasonló filmre. Ott van például a Rec, ami egy 2007-es spanyol horrorfilm, amiben egy újságírónő, Angéla (Manuela Velasco) a főszereplő. A történet szerint a tűzoltók egy napját szeretné kamerára venni és azt megírni, de amikor a dolgok veszélyessé válnak, akkor jönnek rá, hogy ez nem egy szokványos nap. A filmet Jaume Balagueró és Paco Plaza rendezte és rengeteg kritikus elismerte.

Továbbá, ha még szeretnétek ilyen horrorokkal találkozni, akkor a Karantén, a Kaptár és ezeknek természetesen a folytatásait sem szabad kihagyni. Aztán a Holtak hajnala, a Holtak napja vagy a Cloverfield azok a filmek, amik nem hiába kapták meg a 18+os besorolást.

Ti milyen filmeket néztek meg, amíg otthon tölthetitek az időtöket?

Hozzászólások