Filmek

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 októberi filmpremierek

Októberi filmpremierek érkeznek! Felkészültetek? Az ősz beköszöntével remek horrorfilmek és bekuckózós alkotások látnak napvilágot. Bemutatjuk nektek azokat a műveket, amikre érdemes mozijegyet vásárolni és nagyképernyőn át csodálva nézni. Továbbá arra is kitérünk, hogy az online streaming szolgáltatók milyen újdonságokkal kecsegtetnek ebben a hónapban.

Halloween miatt rengeteg horrorfilm

A Netflix idén halloween alkalmából az októberi hónapját telepakolta jobbnál-jobb horrorfilmmel. Először is október 5- én érkezik a Mr. Harrigan’s Phone című alkotás a főszerepben a Golden-Globe díjas Donald Sutherlanddal és a fiatal feltörekvő Jaeden Martellel. Október 7-én az Old People kerül fel a streaming szolgáltató oldalára, ami egy német horror lesz, nyugdíjas őrültekkel, akik gyilkolni vágynak. Továbbá ugyanezen a napon Mila Kunis főszereplésével a Luckiest Girl Alive is felkerül. Ebben Mila egy New York-i nőt játszik, akinek tökéletesnek tűnik az élete, de egy dokumentumfilm készítő felbolygatja azt. Érdekes lesz látni, ahogy a színésznő alakít majd egy horrorisztikusabb filmben. Október 27- én a Leave című norvég alkotás lesz a platformon látható, itthon Menekülj! címen fogjátok elérni. Reméljük szinkront is kapunk hozzá. Ha pedig egy kis krimire vágynátok, akkor pedig a The Stranger lesz a nektek való kikapcsolódás, ugyanis a Netflixre október 19-én kerül fel!

A moziban pedig további remek horrorfilmekre lehet számítani. Október 13-án jön az örök klasszikus újabb része, A Halloween véget ér címmel, természetesen Jamie Lee Curtis főszereplésével. Michael Myers és Laurie Strode történetének hátborzongató tetőpontja lesz ez a rész, de a rendező kijelentette, hogy még a továbbiakban is számíthatunk Michael Myersre. Daniel Stamm idén újabb ördögűzős horrorral jelentkezik és a magyar mozikban is látható lesz a Démoni fény október 27-től.

Egy vígjátékot hoz nekünk ez a hónap

Október 6-án az Oscar-díjas George Clooney és Julia Roberts egy közös filmmel lepi meg a nézőket, ugyanis ők alakítják a Beugró a Paradicsomba című romantikus vígjáték karaktereit. A történet szerint rossz kapcsolatban lévő, elvált pár Balira utaznak gyermekük esküvőjére. A találkozáskor eléggé fanyalogva veszik tudomásul a másik jelenlétét. Azonban, ahogy szóba kerül a nász, úgy érzik lányuk (Kaitlyn Dever) túl hamar ugrik bele mindenbe. Tartanak attól, hogy ő is ugyanazt a hibát követi el, mint ők a múltban, ezért egyáltalán nem támogatják. Az ellenségekből aztán szövetségesek lesznek, hogy megakadályozzák a menyegzőt.

Jönnek a kosztümös alkotások

Kosztümös sorozatokból is kapunk párat, mint például a Mrs. Harris Párizsba megy, amiben egy özvegy, idősebb takarítónő az 1950-es évek Londonjában, őrülten beleszeret egy divatos Dior ruhába, és úgy dönt, hogy kell neki egy saját ruha. A film az 1958-as Mrs. ‘Arris Goes to Paris című regényen alapszik, amit Paul Gallico írt. Érdekességként még annyit, hogy többek közt Magyarországon is forgatták. Továbbá a Fűző című film is felkeltheti a kosztümös filmek kedvelőit, ami az osztrák császárnőről, Erzsébetről szól. Végül a The King’s Daughter című filmet ajánljuk figyelmetekbe, hiszen a 2014-ben forgatott alkotás kiadatlan maradt. Most azonban, Kaya Scodelario és Pierce Brosnan főszereplésével láthatjuk.

Fantasy és akció az októberi filmpremierek közt

A fantasy rajongóknak is kedvez a Netflix, ugyanis október 14-én a The Curse of Bridge Hollow, október 19-én pedig a The School for Good and Evil című alkotás érkezik a streaming szolgáltató oldalára. Mindkettőben a boszorkányoké lesz a főszerep. Ezek mellett október 13-án egy történelmi akció is napvilágot lát, amiben Viola Davis játssza majd a főszerepet, a The Woman King – A harcos című filmben.

Végül pedig a mozik vásznain kel életre Dwayne Johnson által alakított szuperhős, a Black Adam. Aki kedveli ezt a műfajt azok az október 20-át véssék fel a naptárba!

Mesefilmek

Idén októberben több mesével is találkozhatunk, például az október 20-án megjelenő Toldi című magyar mozifilm is ilyen, valamint a Tad, az elveszett felfedező és a smaragd tábla is hasonlóan szórakoztató lesz kicsik és nagyok számára. Október 27-én jelenik meg a Krokodili, Javier Bardem, Constance Wu, Winslow Fegley főszereplésével. A rá következő napon pedig a Netflix kínálatában a Wendell & Wild jön, amiben szintén a Halloweenre összpontosítanak. A története szerint a két démontestvérnek (Wendell és Wild) szembe kell néznie az ősellenségével, a démonporos apácával, Helly nővérrel. A mese 12+ besorolást kapott, így inkább már az általános iskolásoknak ajánljuk.

Ez lett volna az októberi filmpremierek felhozatala. Ti melyik alkotás miatt látogatjátok meg a mozit vagy kuckóztok be a hűvös szobába? Illetve van olyan film, amit hiányoltok a listánkról?

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 szeptemberi filmpremierek

Hozzászólások