Filmek

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 novemberi filmpremierek

Novemberi filmpremierek érkeznek! Felkészültetek? Ez a hónap tele lesz vígjátékkal és már-már karácsonyra is hangolódhatunk, hiszen az online streaming szolgáltatók ezekkel is kecsegtetnek többek közt.

November 3.

November 3-án érkezik A sellő és a Napkirály című kalandfilm, ami egy igazi romantikus családi alkotás. A története szerint XIV. Lajos király halhatatlanságra törekszik, mióta meglőtték őt. El akar kapni egy sellőt, hogy ellopja életerejét. , ezt a lépést azonban nem könnyíti meg a törvénytelen lánya, aki szintén felfedezi a lényt. A film Vonda N. McIntyre regényének adaptációja, amely elnyerte a legjobb regény Nebula-díjat, megelőzve George R.R. Martin Trónok harca című művet. Főszereplői a gyönyörű Kaya Scodelario (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Az útvesztő) és a sármos Pierce Brosnan (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, Black Adam), valamit Benjamin Walker (A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi, Jessica Jones).

November 10.

November 10-én láthatjuk a Fekete párduc második részét, ami a Wakanda: Légy áldott alcímmel is rendelkezik. Ez a film a korán elhunyt Chadwick Boseman előtt tiszteleg, miközben egy újabb szuper alkotást nézhetünk. Wakanda nem adja fel, küzdenek, hogy megvédjék Wakanda királyságát a beavatkozó világhatalmaktól, miközben királyukat gyászolják. Úgy gondoljuk, hogy méltó folytatása lesz az első résznek. A főszerepben Angela Bassett (Lőpor turmix, Amerikai Horror Story, Fekete párduc), Tenoch Huerta (Narcos: Mexiko, Megtisztulás éjjel-nappal), Lupita Nyong’o (Mi, 355, Fekete párduc), Letitia Wright (Halál a Níluson, Fekete párduc, Bosszúállók: Végjáték) és Danai Gurira (The Walking Dead, Bosszúállók – Végjáték, Bosszúállók: Végtelen háború, Fekete párduc) lesz látható.

November 17.

A novemberi filmpremierek közt, november 17-én három érdekes alkotással is találkozhatunk. Érkezik az Azt mondta című dráma, ami egy igazán fontos témát feszeget. A New York Times riporterei, Megan Twohey és Jodi Kantor indítja el a #MeToo mozgalmat és ezáltal megtöri a több évtizedes hallgatást a szexuális zaklatás témájával kapcsolatban Hollywoodban. A film Carey Mulligan (Ígéretes fiatal nő, The Walker) és Zoe Kazan (Clickbait, Fülledt utcák) főszereplésével kerül a vászonra, Jodi Kantor és Megan Twohey 2019-es azonos című könyve alapján.

A másik film A menü címet kapta és egy félelmetesebb alkotásról beszélhetünk. A története szerint egy fiatal pár egy távoli szigetre utazik, hogy exkluzív étteremben étkezzen, ahol a séf pazar menüt készített, mindezt sokkoló meglepetéssel fűszerezve. A főszerepben Anya Taylor-Joy (Üveg, A vezércsel, Utolsó éjszaka a Sohóban), Ralph Fiennes (Harry Potter filmek, King’s Man: A kezdetek) és Nicholas Hoult (Skins, Sötét helyek, X-Men filmek) lesz látható.

Végezetül ezen a napon a Párcserés játszma is érkezik, amiben a kulcsjátékról lesz szó. Ez egy történet négy párról, akik barátok, de úgy döntenek, hogy swingerek lesznek. A játék lényege, hogy a nők egy tálba rakják a kulcsaikat, aztán a férfiak csukott szemmel húznak közülük egyet. Amelyik kulcsot kiválasszák, annak a tulajdonosával töltenek egy estét a zárt ajtók mögött, amikor is bármit megtehetnek egymással. Láttunk már ilyet, de ez a történet egy érdekes megközelítése ennek a világnak.

November 24.

November 24-én a mese kedvelőknek is rejteget valamit az ősz vége, ugyanis jön a Fura világ című Disney alkotás. Érdekes kis felfedezős, kalandos történet, amiben kevés szinkronhang, összesen hat színész szerepel: Jake Gyllenhaal (Forráskód, Élet, Rohammentő), Jaboukie Young-White (Csajok hajnalig, Ralph lezúzza a netet), Alan Tudyk (Resident Alien, Az igazság ifjú ligája), Gabrielle Union (Gondolkozz pasiaggyal, Being Mary Jane), Lucy Liu (Charlie angyalai, Kill Bill, Sherlock és Watson) és Dennis Quaid (Egy kutya négy élete, A betolakodó, Esélytelenből halhatatlan).

Novemberi filmpremierek a Netflixen

A Netflix is tartogat két érdekes alkotást, amiért érdemes lesz bekuckózni a szobánkba. Az egyik november 4-én jön, The Wonder címmel, ami egy misztikus horrorfilm. A történet 1862-ben játszódik és egy fiatal lányt követ, aki nem eszik, de csodálatos módon jól van. Két ápolónőt hívnak, hogy megfigyelje a tizenegy éves Anna O’Donnell-t, mindeközben pedig turisták és zarándokok miséznek, hogy szemtanúi legyenek a lánynak, aki állítólag hónapokig túlélte evés nélkül. Vajon a faluban egy szent van, vagy annak egy baljóslatúbb énje? A főszerepben Florence Pugh (Fehér éjszakák, Kisasszonyok, Fekete özvegy, ), Niamh Algar (Run, A cenzor, A farkas gyermekei), valamint Elaine Cassidy (A boszorkányok elveszett könyve, Kéjlak).

A másik pedig, amit november 18-tól láthatunk a Netflixen a Slumberland, azaz az Álomország című családi kalandfilm, Jason Momoa (Aquaman, See) és a fiatal kis feltörekvő színésznő, Marlow Barkley főszereplésével. A történet szerint egy fiatal lány felfedez egy titkos térképet Slumberland álomvilágához, ahol elhunyt édesapját szeretné újra látni. Vele tart egy különleges és szórakoztató egyén is, akitől a film egy fantasztikus családi csoda lesz.

Ez lett volna a novemberi filmpremierek felhozatala. Ti melyik alkotás miatt látogatjátok meg a mozit vagy kuckóztok be a szobába? Illetve van olyan film, amit hiányoltok a listánkról?

Hozzászólások