Filmek

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 januári premierek

Jöhet a januári filmpremier újév alkalmából? Itt vagyunk már 2022-ben és bízunk benne, hogy ez az esztendő is rengeteg meglepetést tartogat majd a számunkra a filmek terén. Induljunk el az első hónap megjelenéseivel, amiben találkozhatunk horrorral, vígjátékkal és természetesen mesével is.

Január 6.

Egy spanyol horrorral kezdünk, amit január 6-tól a Netflix sugároz El páramo címen. A film története szerint egy igazán elszigetelt és nyugodt családi életet fog megzavarni egy félelmetes teremtmény, tesztelve azokat a kötelékeket, amelyek összekötik őket. Valószínűleg csak magyar felirattal nézhetjük meg ezt az alkotást, amit például a spanyolok már nagyon várnak és az előzetes alapján, mi is.

Január 13.

Január második horrorja a Sikoly ötödik része lesz, amiben újra előkerül a maszkos gyilkos. Huszonöt évvel az eredeti Woodsboro-i sorozatgyilkos után egy új őrült bukkan fel és Sidney Prescott (Neve Campbell) újra a szülővárosába találja magát, hogy feltárja az igazságot és végleg leszámoljon a rémálmával. Visszatérők közt találkozhatunk majd Courteney Cox, David Arquette, valamint Marley Shelton színészekkel, az új arcok közt többen is vannak, mint például Jenna Ortega, Melissa Barrera, Dylan Minnette, Jack Quaid, Jasmin Savoy Brown és Sonia Ammar. Ők lesznek azok, akik közül nem mindenki éli majd túl a maszkos gyilkossal való találkozást.

Ha a film előtt elolvasnád, hogy honnan is jött az ötlet ehhez az alkotáshoz, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikkünket is.

A következő a januári filmpremier felhozatalban, amit ajánlunk, az a 355 című akciódús thriller. Ebben az alkotásban olyan neves színésznők formálják meg karaktereiket, mint Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Diane Kruger, Penélope Cruz és Bingbing Fan. A története szerint egy CIA-s nő egyesíti erőit egy rosszindulatú német ügynökkel, egy egykori szövetségessel, egy számítástechnikai specialistával, valamint egy képzett kolumbiai pszichológussal, hogy megtalálják azt a szigorúan titkos fegyvert, ami zsoldosok kezébe kerül. A cím utal a 355-ös ügynökre, ami egy azonosítatlan női kém kódneve volt. A film rendezője volt, aki például az X-Men alkotásokat készítette.

A harmadik film, ami január 13-án jelenik meg. a Brazen egy misztikus krimi, aminek a főszereplője a Bűbájos boszorkák színésznője, Alyssa Milano (Grace). A Netflix újabb saját gyártású műsorában egy gyilkosságba láthatunk bele, amiben Grace holtan találja testvérét. A nő egy író, a testvére pedig egy tanár volt, vagyis azt hitte. A halála után kiderül, hogy webkamerán keresztül is kereste a kenyerét. Grace az eredeti hivatásától függetlenül beszáll a nyomozásba, ami miatt veszélyes vizekre eveznek és ezáltal egy sorozatgyilkost faragnak az elkövetőből. Alyssának az anyává válása óta talán ez a legnagyobb visszatérése a filmiparba. Az előzetes alapján nagyon jó alkotással fogunk találkozni.

Január 20.

Január 20-án érkezik a The Hating Game című romantikus vígjáték, amiben két egymást gyűlölő asszisztens, Lucy Hutton (Lucy Hale) és Joshua Templeman (Austin Stowell) életét követhetjük nyomon. Lucy nem tudja megérteni Josh feszült és boldogtalan hozzáállását a munkájához, aki nem hajlandó mosolyogni, ez pedig éles ellentétben áll a lány fényes ruháival, furcsaságával és az emberek iránti szeretetével. Harcolnak egymással, hiszen egy új előléptetés vár rájuk, egy ügyvezető igazgatói posztra. Olyan alkut kötnek, hogy aki nem kapja meg az előléptetést, annak ki kell lépnie. Ez a játék teszi érdekessé kapcsolatukat és rájönnek, hogy a gyűlölet és a szerelem közt milyen keskeny a határ.

Január 27.

Január 27-én lesz látható a mozikban a Morbius nevű akciófilm, ami valójában egy vámpírsztori. Daniel Espinosa rendezte, aki például a “Life” című sci-fi/horrort, amely a pletykák szerint a Venom (2018) előzménye volt. A Morbius történetének főhőse Dr. Michael Morbius (Jared Leto) egy ritka vérbetegségben szenved és eltökélt szándéka, hogy önmagát és másokat is megmentsen, akik ugyanerre a sorsra jutnak. Kétségbeesett szerencsejátékot kísérel meg, ami eleinte radikális sikernek tűnik, de hamarosan kiderül, hogy a betegségnél is rosszabb a gyógymód, amit elkészített. Hogyha a rendező filmjeit nézzük, akkor ismét egy remek sztorira és alkotásra számíthatunk tőle.

Január 28.

Végül pedig a januári filmpremier felhozatalban érkezik a Jégkorszak legújabb része, a film 20. évfordulójára, ugyanis az elsőt 2002-ben mutatták be. Ebben a folytatásban Buck Wild (tudjátok a félszemű őrült menyét) kalandjait és Ellie “testvéreit” helyezik előtérbe. A rendező továbbra is John C. Donkin maradt, ő az, aki az előző öt részt készítette, valamint Buck szinkronhangja is változatlan. A hatodik rész története viszont kissé megújul, ugyanis a Possum fivérek, Crash és Eddie a saját útjukat, saját helyüket keresik a többiek nélkül és hamar az Elveszett Világ csapdájában találják magukat. Buck Wild azonban kiszabadítja őket és együtt találják ki azt, hogy megmentik az Elveszett Világot a dinoszauruszok uralma alól. Eredetileg egy sorozatot készítettek volna a Jégkorszak ezen sztorijából, de végül ismét egy film kerekedett ki belőle, mindezt pedig a Disney+ kínálatában láthatjuk majd, tehát mozivászonra nem kerül. Manfred, Ellie, Sid és Diego ebben a folytatásban csak mellékszereplőként jelenik majd meg.

Ez lett volna az idei év első, januári filmpremier felhozatala. Ti melyik filmre fogjátok megvenni 2022 első mozijegyét, illetve a különböző streaming platformok közül melyik szolgáltató újdonságát fogjátok megnézni?

9 film, amit decemberben látnunk kell

Hozzászólások