Filmek

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 szeptemberi filmpremierek

Szeptemberi filmpremierek érkeznek! Felkészültetek? Az ősz beköszöntével remek vígjátékok, horrorfilmek és érdekes történetek jelennek meg. Bemutatjuk nektek azokat a műveket, amikre érdemes egy mozijegyet vásárolni és nagyképernyőn át csodálva megnézni őket. Továbbá jöhetnek a bekuckózós napok, így az online újdonságok sem maradnak ki ebből az ajánlóból. Ti melyiket várjátok a legjobban?

Szeptember 1.

Jessica M. Thompson író, rendező által jön A meghívás című horrorfilm, aminek a Halálosabb iramban egyik szereplője Nathalie Emmanuel és a Legaciesből ismert Thomas Doherty lesz a főszereplője. Bram Stoker író Drakula című regénye által ihletett film egy fiatal nőt követ nyomon, aki édesanyja halála után először találkozik családjával, hogy aztán felfedezze a mögöttük rejlő sötét titkokat. Az Egyesült Államokban már augusztus 26-tól látható volt a film és a kritikusok közepesre értékelték.

A Netflixre érkezik a Love in the Villa című film Tom Hopper, Kat Graham, valamint Laura Hopper főszereplésével (aki Tom felesége). Kat mindenkinek ismerős lehet a híres Vámpírnaplók sorozatból, Tomot pedig az Esernyő Akadémia című alkotásban láthattuk. A története szerint egy fiatal nő szakítás után elutazik a romantikus olaszországi Veronába, de azt tapasztalja, hogy az általa lefoglalt villában duplán foglaltak helyet és a nyaralását egy cinikus, de nagyon jó emberrel kell megosztania. Egy kedves, romantikus filmre számíthatunk a Love in the Villa keretein belül.

Szeptember 8.

Tilda Swinton és Idris Elba főszereplésével jön a Háromezer év vágyakozás című sötét fantasy, amelyet George Miller rendezett. Miller a forgatókönyvet Augusta Gore-ral írta, AS Byatt “The Djinn in the Nightingale’s Eye” 1994-es novelláját adaptálva. A története szerint Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) akadémikus – elégedett az élettel és az értelem teremtménye. Miközben Isztambulban részt vesz egy konferencián, véletlenül találkozik egy dzsinnel (Idris Elba), aki három kívánságot ajánl fel neki a szabadságáért cserébe. Ez két problémát vet fel. Először is kételkedik abban, hogy valódi-e, másodszor pedig azért, mert a történetek és a mitológia tudósa, ismeri a félresikerült kívánságok összesét. A Djinn azzal érvel, hogy fantasztikus történeteket mesél el neki múltjáról. Végül elcsábítja és olyan kívánságot fogalmaz meg, ami mindkettőjüket meglepi. Egy igazán érdekes sztorira számíthatunk a film előzetese alapján, Idris és Tilda pedig remek színészek, akikkel rossz alkotás ritkán készül. Érdemes lesz moziban látni a Háromezer év vágyakozást.

Szeptember 15.

Mit tennél, ha egy kis oroszlán jelenne meg a szobádban? A King – Egy kis oroszlán nagy kalandja című francia film ugyanis ezt fogja nekünk bemutatni. A testvéreknek, Inésnek és Alexnek ezzel a dilemmával kell szembenézniük, amikor megtalálják Kinget, az oroszlánkölyköt, aki megszökik egy repülőtérről és az otthonukban talál menedéket. A kis állatot a rossz emberek rabolták el és átutazás közben megszökik tőlük és menedéket talál a 12, illetve a 15 éves Alex és Inès otthonában. A testvérek őrült tervet eszelnek ki: vissza akarják vinni Kinget Afrikába, de a vámosok nem könnyítik meg a küldetésüket. Azonban hamarosan Max, a csupa szív nagypapa, akivel eddig csak kétszer találkoztak, csatlakozik kalandjukhoz – és onnantól kezdve a határ a csillagos ég. Úgy gondoljuk ez egy nagyon aranyos kis történet lesz.

Szeptember 16.

A Do Revenge című Netflix alkotás érkezik a streaming csatornára Sophie Turner, Maya Hawke valamint Camila Mendes és Austin Abrams főszereplésével. A cselekményt Alfred Hitchcock Idegenek a vonaton című műve ihlette és egy igazán csajos, bosszúállós sztorira számíthatunk ebben a vígjátékban. A története szerint két középiskolás lány, akik teljesen különböznek egymástól, Drea és Eleanor élete felborul, amikor mindenki ellenük fordul. Miután kiszivárgott egy félmeztelen videó a népszerű Dreáról, amelyet eredetileg csak a barátjának, Maxnek szánt, Drea megszégyenítve lesz. Eleanor pedig számkivetetté válik, amikor elkezd terjedni a pletyka arról, hogy Carrissát megpróbálta megcsókolni. Drea és Eleanor ezáltal lesznek barátok és megállapodnak abban, hogy bosszút állnak azokon, akik miatt most kirekesztve vannak.

Szeptember 28.

A sokak által várt Blonde (azaz magyar címén a Szöszi), a Marilyn Monroe életéről szóló dokumentumfilm végre elérkezik a Netflixre. Szeptember 28-án látható lesz Andrew Dominik rendezőtől a Joyce Carol Oates bestseller-regényén alapuló „Szőke” merészen újragondolt alkotása, amely Hollywood egyik legikonikusabb nőjének, Marilyn Monroe-nak az életét mutatja be. Norma Jeane-t a változékony gyermekkorától a sztárságig és a romantikus összefonódásokig tartó „Szőke” összemossa a tények és a fikció vonalát, hogy feltárja a nyilvános és a magánélete közötti egyre szélesedő szakadékot. Mindezt a gyönyörű és tehetséges Ana de Armas fogja megformálni. A Blonde, a szeptemberi filmpremierek egyik legjobban várt alkotása.

Szeptember 29.

Emlékeztek még arra a csúnyán vigyorgós mémre? Most itt a megfilmesített változata, Mosolyogj címmel. Miután szemtanúja volt egy bizarr, traumás incidensnek, amelyben egy páciens is érintett, Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) olyan ijesztő eseményeket tapasztal, amelyeket nem tud megmagyarázni. Rose-nak szembe kell néznie nyugtalanító múltjával, hogy túlélje és megmeneküljön a szörnyű új valóságtól. Egy új rendező és író, filmesíti meg mindezt a borzalmat.

Az elátkozott “mosolygós emberek” élénk, pasztell színeket, míg Rose sötét, kontrasztos színeket viselnek, megmutatva a különbséget boldog és szomorú között. – mondta Parker.

Szeptember 30.

A szeptemberi filmpremierek végén még egy várva várt alkotás lát napvilágot, még pedig a Hocus Pocus második része. Visszatérnek az régi színészek főszereplőként, úgy mint Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy a Sanderson boszi nővérekként. Doug Jones, mint Billy Butchers. Más eredeti szereplővel nem találkozhatunk. A története szerint három fiatal nő véletlenül visszahozza a Sanderson nővéreket a mai Salembe és ki kell találniuk, hogyan akadályozzák meg, hogy a gyermekéhes boszorkányok pusztítást végezzenek a világon. A Disney+ egy igazi klasszikust hoz vissza ezáltal. Mi nagyon szerettük az 1993-as alkotást, így várjuk, hogy milyen lesz a folytatása.

Ez lett volna a szeptemberi filmpremierek felhozatala. Ti melyik alkotás miatt látogatjátok meg a mozit vagy kuckóztok be a hűvös szobába? Illetve van olyan film, amit hiányoltok a listánkról?

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 augusztusi filmpremierek

Hozzászólások