Könyvek

Feminista disztópia jelent meg a Maxim Kiadónál!

A Maxim Kiadótól már megszokhattuk, hogy igyekeznek minél több, külföldön már befutott, főként ifjúsági regényt elhozni nekünk, lehetőleg minél többféle témában. Legújabb megjelenéseik láttán se tűnik úgy, mintha szakítottak volna ezzel a szokásukkal. Nemrégiben pedig megjelent náluk egy regény, amit megjelenése óta már számos díjra jelöltek mi  több, a Szolgálólány meséje kistestvéreként emlegetnek!

Kim Liggett regénye a The Grace Year – A tizenhatodik év főszereplője Tierney James, aki egy kegyetlen világban él. Lakóhelyén, Garner megyében azt tartják a lányokról, hogy megbízhatatlanok és ördögi erejükkel felforgatják a házasságukat és rabságba taszítják a férfiakat. Sokan még a bőrükről is azt tartják, hogy valamiféle vegyi anyagot, egyfajta afrodiziákumot választ ki, ami szintén a férfiak megbabonázására szolgál. Ezért aztán, amint betöltik a tizenhatodik életévüket egy vad szigetre száműzik őket, hogy ott megtisztuljanak és visszatérésük után kezes feleségekké váljanak. A sziget azonban ezer veszélyt rejteget és nem mindenki tér haza onnan élve.

Főszereplőnk azonban egy más világról álmodik. Hamarosan azonban az ő ideje is elérkezik és a szigeten tartózkodása során rájön, hogy nem egyedül az elemek jelenthetnek rá veszélyt ezen a helyen. Még csak nem is az elhíresült trancsírozók, akik a szigetre került lányokra vadásznak, hogy aztán testrészeiket az örök fiatalságra áhítozó megyebelieknek kínálják. A legnagyobb fenyegetés onnan leselkedik a lányokra, ahonnan nem is számítanának rá.

A regény filmes jogai már el is keltek, méghozzá egyenesen Elizabeth Bankshoz, a Universal produceréhez és színészéhez kerültek, aki már el is kezdett dolgozni a történet vászonra varázslásán!

Ha ti is kíváncsiak lettetek a történetre, akkor már akár meg is rendelhetitek a könyvet a Maxim Kiadó oldaláról 30% kedvezménnyel!

Kim Liggett: The Grace Year- A tizenhatodik év

Senki ​nem beszél a kegyelem évéről. Tilos. Garner megyében azt tartják a lányokról, hogy varázshatalmuknál fogva felforgatják a házasságokat és rabságba taszítják a férfiakat. Már maga a bőrük is ellenállhatatlan afrodiziákumot választ ki: a nőiség küszöbén álló kamaszlányok varázslata ez. Tizenhatodik életévükben ezért a vad természetbe, egy szigetre száműzik őket, hogy ott megszabadulva sötét hatalmuktól kezes feleséggé válhassanak. Már aki hazatér élve.
A tizenhat éves Tierney James ennél jobb életet álmodik magának, olyan világról, amelyik nem állítja szembe egymással a nőket és a barátokat. Mikor azonban kezdetét veszi számára is a kegyelem éve, hamar rájön, hogy nem egyedül az elemek tombolásától kell félnie. Nem is csak a trancsírozóktól, akik prédára vadásznak a táborlakók közül, hogy busás áron adják el a megyebelieknek örök fiatalságot ígérő testrészeiket. A legnagyobb fenyegetést egészen máshol leselkedik rá.

Spekulatív thriller A szolgálólány meséje és A hatalom szellemében. Elizabeth Banks, a Universal producere, rendezője és színésze a megfilmesítését tervezi.

Hozzászólások