Agave KönyvekHírekKönyvek

Felújított kiadásban érkezik Dennis Lehane Titokzatos folyó című regénye!

Írtuk nektek, hogy az Agave kiadó a 89. Ünnepi Könyvhétre nem csak Magyar és külföldi szerzők újdonságaival, hanem több sorozat zárókötetével és felújított kiadással készül. Ilyen például Dennis Lehane regénye a Titokzatos folyó, hiszen a regény ma már szinte kultikussá vált.

Titokzatos folyó Lehane legsikeresebb könyve. 2001-ben látott napvilágot, és olyan népszerűségre tett szert, hogy a Clint Eastwood által forgatott filmadaptációja két Oscar-díjat is nyert. Ezt követte a Vihar-sziget, mely szintén megfilmesítésre került Martin Scorsese által, Leonardo Dicaprio főszereplésével.

A Bostonban nevelkedett író komoly múltra tekint vissza. Mielőtt főállású író lett, dolgozott pincérként, parkolóőrként és sofőrként is, de ami igen említésre méltó azaz, hogy értelmi fogyatékos és érzelmileg sérült gyerekekkel foglalkozott. Korábban tanította a Harvard haladó írói csoportját, 2006 óta pedig kreatív írást tanít az Eckerd College-ban.

Regényei közül nem csak a Titokzatos folyó és a Viharsziget került vászonra, ugyanis a Kenzie-Gennaro sorozat 4. kötetét, a Hideg nyomont Ben Affleck filmesítette meg. További érdekesség, hogy ő maga is dolgozik a filmiparban. A Drót és a Boardwalk Empire egyes epizódjainak írásában aktívan részt vett.

Dennis Lehane – Titokzatos ​folyó

Dennis Lehane mára kultikussá vált regénye három, Boston egyik munkások lakta részében felnőtt férfi barátságáról szól. Gyerekkorukban olyasvalami történt, ami mindhármuk életét gyökeresen megváltoztatta, és ez még akkor is kísérti őket, amikor egyikőjük lányát brutálisan meggyilkolják. A regény cselekménye lélegzetelállítóan robog az elkerülhetetlen és tragikus végkifejlet felé, ahogy a főszereplők külön-külön birkóznak meg belső démonaikkal. Lehane kiválósága nemcsak a hibátlan nyomozati eljárás leírásában rejlik, hanem abban is, ahogy megindítóan és mégis felesleges szentimentalizmus nélkül tárja elénk a három férfi fájdalmas történetét egy olyan városnegyedben, amely hozzájuk hasonlóan jobb sorsot érdemelt volna.

A Titokzatos folyóból Clint Eastwood készített felejthetetlen filmet 2003-ban, melyet – Sean Penn és Tim Robbins kiváló alakításáért – az Amerikai Filmakadémia két Oscar-díjjal jutalmazott.

Ide kattintva a kiadó honlapján lehetőségetek van most kedvezményesen előrendelni a kötetet!

http://www.ahmagazin.com/konyvek/christopher-moore-regenye-is-erkezik-a-konyvhetre/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?