Feltörekvő underrated művészek #2

A mai napon szeretnénk titeket megismertetni olyan előadókkal, akik szerintünk nem kapnak elég figyelmet ahhoz képest, amilyen tehetségesek. Ennek a cikknek volt már egy elődje, amiben a feltörekvő bandákról esett szó. Mivel szerettünk volna ennek a posztnak egy folytatást, így most az előadókat mutatjuk be nektek.

Az első, akit megemlítünk az Qveen Herby (eredeti neve: Amy Renee Noonan), aki sokak számára Karmin-ként lehet ismerős. Volt egy formációja a férjével, azonban sok év után úgy döntöttek, hogy teljesen átalakítják a stílusukat és így lett Karmin-ból Qveen Herby. A duó coverekkel kezdte, majd saját dalokat készítettek és két stúdióalbumot is kiadtak. Legismertebb feldolgozásuk a Chris Brown – Look At Me Now ft. Lil Wayne, Busta Rhymes című dal volt, legnépszerűbb saját szerzeményük pedig az Acapella. A páros 2017-ben szűnt meg és azt követően jelent meg a köztudatban Qveen Herby:

Karmin Is Dead, Long Live the Qveen. // Karmin halott, éljen Qveen. – így mutatták be a közelgő új imázst.

A stílus ezáltal a hiphop és az R&B vonalat képviseli és felbukkanása óta számos mini album látott napvilágot (EP1-EP7) és közben a covereket sem felejtette el, hiszen ezáltal vált ismertté. Mit szóltok Qveen Herbyhez?

A következő, akit hoztunk Faouzia, aki egy 19 éves kanadai származású énekes. Munkássága négy éve kezdődött, amikor csak 15 éves volt, akkoriban elnyerte az Év dalát, a Közönség Díjat és a Nagydíjat a 2015-ös La Chicane Éléctrique-n. Azóta pedig elindította youtube csatornáját, ahol rövid covereket hallhatunk tőle és természetesen a szóló karrierje beindulását is nyomon követhetjük. A fiatal énekesnő rengeteg dallal lep meg minket, 2018-ban David Guetta “7” címmel ellátott albumán is lehetőséget kapott, ugyanis a Battle dalban volt közreműködő. A Dj elárulta, hogy azért választotta Faouzia-t maga mellé, mert igazán különleges hangja van és hatalmas tehetség lakozik benne. Szerintetek is van egyfajta egyedi hangja a lánynak?

Említsük meg a női nem mellett a férfiakat is, ugyanis itt van nekünk Dax, aki egy vérbeli rapper. Kevés dolgot tudunk róla, az viszont biztos, hogy remek karrier elé néz, a rapperkedés előtt egy igazi kosárlabda játékos volt, de már akkoriban is nagyon szerette a költészetet és a freestylet. 2017-ben lett híresebb, amikor is kiadták a Cash me outside című dalukat a fiatal Danielle Bregoli rapperrel. Azóta pedig csak úgy szórja az újabb és újabb zenéket a youtube csatornájára, ami már most több, mint két millió követővel rendelkezik és az instagramja is hamarosan eléri az egy milliót. Rengeteg zenét és freestylet találhatunk a videómegosztó oldalon és a videóklipjei sem mindennaposak. Aki szereti a műfajt, mindenképp ismerje meg a rappert.

Most pedig Lousia munkássága jön, aki biztosan ismerős, hiszen a 2015-ös X-Faktor győzteseként került be a zenei iparba. Először a nyertes Forever young című dalát adta ki szólójaként, majd a Clean Bandit együttessel a Tears című számban mutatta meg tehetségét, később pedig megjelent első igazi önálló zenéje, a So good. Ezután pedig sorban jöttek a kislemezek, név szerint a Best behaviour és a Yes és ezek mellett még közreműködéseket is vállalt. Azonban a 2019-es évben sokáig nem hallottunk felőle, mint énekes, szeretett volna feltöltődni és teljes mértékben elfogadni önmagát és ezzel el is érkeztünk legújabb dalához a Like, I Love Me-hez, amiben az elfogadásról énekel nekünk. A fiatal énekesnő szintén hatalmas karrier előtt áll.

Reméljük, hogy találtatok köztük olyat, akiket követni fogtok és ezáltal egy kis támogatást kapnak a művészek. Ha választanotok kéne, ki lenne a kedvencetek közülük? Lehet egyáltalán választani?

Hozzászólások