Ezeket szerettük! – Februári kedvenceink

Meg is érkeztünk azokkal a rövid kis összefoglalókkal, amiket mi szerettünk az előző hónapban! Februárban sokmindent néztünk és olvastunk, sőt olyan is akadt, hogy választani sem tudtunk, ezért két dologról is írtunk nektek. Ne is fecséreljük a szót, nézzétek meg mi volt a kedvencünk…

a média világában

Az Arrow és a Legacies

Ebben a hónapban két sorozatnak is volt olyan epizódja, amelyet muszáj kiemelnem. Az Arrow szünetre vonulása előtt egy hatalmasat robbantott, amelyről korábban itt már írtam. Egyszerűen képtelen vagyok elmenni amellett, hogy az előző szezonok és részek milyen silány minőségűek voltak, most pedig szinte szárnyalni látszott az egész sztori. Kíváncsi leszek, hogy a három hetes szünetet követően mivel rukkolnak elő és, hogyan kívánják lezárni a cliffhangert!?

A másik ilyen széria a Legacies, amelyről nagyon keveset beszélnek mostanában. Én sem szoktam bővebben kifejteni a véleményemet róla, mert semmi extrát nem véltem felfedezni vele kapcsolatban. A részek jók, nézhetőek, én élvezem. Viszont a dzsines epizódot egyszerűen imádtam. Láthattuk, hogy miként alakult volna Hope és az iskola élete, ha nem ismerkedik meg Alaric-cal, ha nem jár a misztikus suliba és a többi. Egyszerűen imádtam minden egyes percét, mégha a többiek kevés szerepet is kaptak a történet során. Ajánlom amúgy mindenkinek a szériát, aki korábban figyelemmel követte a Vámpírnaplókat vagy az Ősöket, ám azoknak is tökéletes, akik azokba nem néztek bele, hiszen önálló szériaként is megállja a helyét.

Kurdi Réka

Little Mix – Think About Us

A Little Mix legújabb dalának klipje február 15-én került fel a youtubera. Csupán csak nemrégiben kattintottam a dalra, kíváncsi voltam, hiszen aktív követője vagyok a lánycsapatnak, nagyon tehetségesek és sosem okoznak csalódást, ami a zenét illeti. Most sem volt ez másképp, hiszen a Thing About Us, pörgős, dallamos, azonnal fülbemászós, ezért nekem is nagy kedvenc lett a szám, és még a videóklip is ütős lett. A dalban egyébként közreműködik Dolla Sign, rapper. Hallgassátok meg Ti is!

Murvai-Czakó Eszter

Alita: A harc angyala

Februárban érkezett egy film, ami rendkívül megosztotta a közönséget, én mégis most a kedvencek közé sorolom. Ez a film nem más, mint a várva várt manga-adaptáció, az Alita: A harc angyala. A kritikusok a történetre és a párbeszédekre tették a legtöbb negatív megjegyzést, a sztori nekem viszont nagyon tetszett, izgalmas volt, és akadt benne bőven olyan csavar, amire nem számítottam.

A dialógusok néhol erőltetettnek hatottak, de ezekért cserébe kárpótoltak minket a harcjelenetek, ezek fantasztikusan voltak megcsinálva, a néző ténylegesen látta, hogy mi történik a képernyőn. Aki szereti az animéket, az biztos elégedett volt ezekkel a jelenetekkel, nagyon illett a filmhez a megvalósítás. Ami kicsit rossz érzést hagyott bennem, hogy önálló filmként kevésbé állja meg a helyét, ugyanis a vége lezáratlan, ezzel teret hagyva a folytatásnak.

Én mindenképpen várom a következő részt, de örültem volna, ha több kérdésre is választ kapok. Voltak hibái, de szerintem könnyedén említhető egy lapon a Szellem a páncélzatban című adaptációval, ugyanis mindkét film igényesre sikerült, és szerintem kielégíti a rajongókat.

Szabaczki Franciska

Vámpírnaplók

A hónapban egy régi sorozatot elevenítettem fel, amiért anno nagyon rajongtam. Valljuk be, hogy a TVD népszerűsége azért a mai napig töretlen, de visszanézve, rá kell jönnöm, hogy akármilyen időszakom is van, még mindig kedvelem a sorozatot. A Salvatore testvérek és Elena Gilbert kalandjai elejétől kezdve a képernyő elé szegezik a nézőt, hiszen minden egyes részben történik olyan, amiért folytatni kell. A vámpírok, boszorkányok és vérfarkasok világában nehéz az embereknek, hiszen mit sem sejtenek arról, amik Mystic Fallsban történnek. Damon gonosz és nyers humora és Stefan segítőkészsége azért nagyot dob a sorozaton. Jelenleg a második évadnál járok a nosztalgiázásban és továbbra is imádom. Ti szerettétek a Vámpírnaplókat?

Murvai-Czakó Eszter

Emily M. Danforth – Cameron Post rossz nevelése

A hónapban lehetőségem nyílt recenzióként elolvasni Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című könyvét. Már mielőtt kézhez kaptam volna, rengeteg pozitív kritikát hallottam a kötetről, ezért bármennyire is próbáltam kis elvárásokat támasztani vele szemben, nem ment. Azért egy kicsit tartottam is a csalódástól. Viszont azt kell, hogy mondjam, hogy ez a regény bőven megugrotta a lécet. Ami leginkább megfogott benne a témáján kívül (hiszen ez az első átnevelőtáboros regény Magyarországon!), az a karakterek kidolgozottsága és az egész történet fő mondanivalója volt.

A sztori középpontjában Camreon Post áll, aki tizenéves korában egy napon veszti el a szüleit és csókolja meg először a legjobb barátnőjét. A gyász és a nemi identitása felett érzett bizonytalanság teljesen összezavarja és még évekkel később sem tisztázódnak. Aztán a városukba költözik egy Coley Taylor nevű lány, akivel rövidesen nagyon mély barátság szövődik kettőjük között, sőt talán mindez kicsit több is lehet, mint szimpla jóbaráti viszony… Ám mielőtt komolyan elhatározhatnák magukat fény derül a titokra, Cameront pedig vallásos nagynénje egy homoszexuális fiatalok kigyógyítására szakosodott egyházi bentlakásos intézménybe küldi. A lánynak egy ilyen elnyomó környezetben kell megtalálnia önmagát, és helytállnia mindennek ellenére.

Tanulságos olvasmány az útkereséséről, a gyászról és a félelmeink leküzdéséről.

Matuz Kata

„A szerelem az szerelem- de aki nem az elvárt módon szeret, az átnevelő táborban találhatja magát.”

Johanna Lindsey – Amikor szerelem vár

Számomra a hónap kedvence könyvek terén egyértelműen Johanna Lindsey regénye lett. Nem egy hatalmasan kiemelkedő olvasmány, viszont arra tökéletesen megfelelt, hogy kikapcsolódjak. A kötet könnyed volt, egyszerű, nem volt benne semmi olyan hihetetlen feszültség, amitől teljes mértékben felment a vérnyomásom és ezért tovább és tovább akartam volna olvasni, miközben majd megőrülök. Nem, ez olyan kellemes volt, hogy pontosan azért akartam olvasni.

A történet egyébként Leonie-ról szól, aki feleségül kényszerül menni a szomszédos falu új urához, a Fekete Farkashoz. A lány természetesen a férfi rossz hírnevének köszönhetően nem örül a frigynek, ám mostohaanyja belekényszeríti a házasságba. Hamarosan azonban a fiatal nő mégis beleszeret a férfiba, ám mégsem engedi meg magának ezt az érzést és küzd a Fekete Farkas ellen, ugyanis annak még mindig a kastélyban tartózkodik a szeretője.

Természetesen számos csavart és érdekes szálakat tartogat még ezen kívül a történet, amik olyan szinten magukba szippantanak, hogy az valami hihetetlen. Két éjszaka alatt kivégeztem a könyvet, ami az utóbbi időben igen ritkaszámba megy nálam. Igazi romantukus regény a javából!

Benedek Eszter

Johanna Lindsey – Amikor szerelem vár

Charlie Higson- The Enemy (Felnőttek nélkül)

Ismét egy recenziós példány, ami telitalálat lett. Magam is meglepődtem mennyire élveztem a történetet, mert azt hittem már kinőttem ebből a kategóriából. Nos kiderült, hogy egyáltalán nem! Bár ebben valószínűleg mind a történet izgalmassága, mind az írásmód lendületessége is szerepet játszott.

A történet szerint Londonban, sőt valószínűleg az egész világon robbanásszerűen elterjedt egy vírus, ami minden 14 év feletti embert megölt vagy látszólag agyatlan zombivá változtatott. Az utcák így szinte egyenlőek egy háborús övezettel és a túlélő gyerekeknek nagyon óvatosnak kell lenniük, hogyha élve meg akarják úszni. Ennek érdekében kisebb csapatokba verődnek és együtt kutatnak élelemért vagy éppen verik vissza a zombik támadásait. Egy nap azonban a történet középpontjában álló csapathoz egy titokzatos fiú érkezik, aki azt állítja, hogy nincsenek egyedül és a Buckingham palota tele van túlélőkkel és élelemmel. A gyerekeknek mindössze annyit kell tenniük, hogy követik őt, végig a veszélyes utcákon a palotáig. Ötletét természetesen először nemtetszés fogadja, azonban ez a hozzáállás rövidesen megváltozik és a gyerekek együtt útra kelnek, nem tudván kik élik túl és kik nem az életveszélyes kalandot.

A regény első ránézésre egy szimpla tini zombiapokalipszis történetnek tűnhet, ám ez a felvetés nagyon gyorsan megcáfolódik. A hétrészes sorozat első része tele van izgalommal, feszültséggel és kalanddal. Kíváncsian várom a folytatást!

Matuz Kata

Gyerekevő zombiapokalipszis Charlie Higsontól

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy januárban mik voltak azok, amik elnyerték nálunk a havi kedvencek díját, ne habozzatok a lentebbi linkre kattintani, ahova további érdekes könyveket, filmeket és sorozatokat gyűjtöttünk nektek össze!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?