ezeket szerettük

Ezeket szerettük! – Augusztusi kedvenceink

a média világában

HeyJulie

Rendhagyó módon ebben a hónapban nem egy sorozattal vagy épp egy filmes kedvenccel érkeztem, hanem egy youtuberről szeretnék írni. Nem kell megijedni, nem a sokadik influencert akarom bemutatni nektek, hanem egy olyasvalakit, akit már régebb óta követek, ám csak a nyár folyamán vált mindennapossá a videóinak nézése.

HeyJulie eddig összesen 77 videót töltött fel saját csatornájára, amelyek között van párkapcsolati témájú, kedvences, esküvős, de még bakancslistás is. De, hogy mi fogott meg benne? A természetessége. A lány olyan egyszerűséggel beszél dolgokról, – ráadásul a felvételeit sem cicomázza túl – hogy azonnal megkedveltem. Imádtam az eddigi két Gilmore Girls-es okfejtését, de a kedvences alkotásai is mindig lenyűgöznek. Ha érdekel titeket egy szerethető, természetes és egyszerű lány, akkor nézzetek be a csatornájára, mert nem fogtok csalódni!

Kurdi Réka

Unbreakable Kimmy Schmidt

A sorozatok tárháza kifogyhatatlan, minden stílus rajongóinak tömérdek néznivaló áll a rendelkezésére és szinte havonta jönnek ki az újabbnál újabb szériák. Én, mint a sitcomok rajongója, augusztusban az Unbreakable Kimmy Schmidtre kattantam rá.

A Netfilx sorozat Kimmy életéről szól, akit három társával tizenöt évig tartott fogságban egy kattant tiszteletes egy bunkerben, arra hivatkozva, hogy odakint tombol a világ vége. Tizenöt év nem kevés idő, főleg Kimmy esetében, aki kistiniként került bele ebbe az egészbe. Végül a rendőrség megtalálja őket, és mindannyian szembesülnek vele, hogy mennyit változott a világ. Az alapkoncepció alapjáraton elég elborult, Kimmy végtelen optimizmusa pedig még komikusabbá teszi az eseményeket, ahogy próbál leérettségizni, munkát találni, egyszerűen boldogulni az életben. A többi képbe kerülő karakter is igazán szerethető, a házinéni Lilian, a meleg énekes Titus, és a küszködő trófeafeleség Jacqueline. Ajánlom mindenkinek, akinek egy kicsit több pozitivitás hiányzik az életébe.

Kaprinyák Dóra

könyvek és a kultúra terén

Naomi Alderman – A ​hatalom

A 21. Század Kiadó az idén hozta el nekünk az idei év talán egyik legjobb regényét. A hatalom című disztópikus történet olyan témákat boncolgat, mint például a feminizmus és a vallás. De a sztori nem is igazán ezekről szól, hanem arról, hogy az ember miként cselekszik, ha hirtelen lehetőség adódik arra, hogy bármit megtegyen. Hogy ez ember mennyire kapzsi és hataloméhes lehet. Hogy mennyire szeret irányítani, legyen az nő vagy férfi.

http://www.ahmagazin.com/konyvek/naomi-alderman-a-hatalom/

Allie, Margot, Roxy és Tunde történetét egészen a kezdetektől követhetjük nyomon. Onnantól kezdve, mikor még minden rendben volt. Allie pár sráccal ücsörög kint a temetőben, Margot a polgármesteri hivatalban munkálkodik, Roxy az édesanyjával veszekszik otthon és Tunde éppen barátnőt keres magának a nyaralás alatt. Ám egy napon a tinédzserlányok különleges erőt fedeznek fel magukban, aminek segítségével elektromosságot tudnak vezetni, irányítani. Ezt a képességet fel tudják ébreszteni női társaikban, kortól függetlenül. És egyszer csak elszabadul a pokol. Négy szemszögön át nézhetjük végig, hogy a gyengébbik nem hogyan válik erősebbé, uralkodó lényekké és hogyan kezd szétomlani az emberi társadalom. Ahogy szépen lassan halad előre a cselekmény, úgy zuhanunk át Alderman világába, hiszen olyan könnyedén és logikusan vezeti a szálakat, hogy észre se vesszük, mennyire hihetetlen a sztori.

Benedek Eszter

http://www.ahmagazin.com/media/ezeket-szerettuk-juliusi-kedvenceink/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?