Filmek

Esküvői rémálmok, esküvői filmekben

Az esküvői filmek többsége a romantikáról, a szerelemről és a boldogságról szól, sokszor az az érzésünk, hogy ilyen csak a mesében létezik. Pedig ha figyelmesen nézzük, az esküvők árnyas oldala is fel-feltűnik a képkockákon.

Ha épp házasságkötés előtt állsz és az alábbi filmekben előforduló rémálmokat mindenképpen el szeretnéd kerülni a saját esküvődön, akkor ajánlom, hogy már a szervezés időszakában iktass be egy kis filmnézést.

Négy esküvő és egy temetés (Four Weddings and a Funeral)

Kezdjük a sort a közel 30 éve, 1994-ben bemutatott, angol romantikus filmmel, amit megszámlálhatatlanul sokszor vetítettek és emberek milliói néztek már meg.

A film Charles (Hugh Grant) és Carrie (Andie MacDowell) megismerkedésének és szerelmük alakulásának története. Épp úgy, mint a valós életben, a film is tele van bonyodalommal, félreértéssel, vívódással. Kapcsolatuk alakulásának mérföldkövei négy esküvőhöz és egy temetéshez köthetők, így bőven betekintést nyerhetünk az esküvők világába.

No de nézzük, milyen kellemetlenségek bukkantak fel a filmbeli esküvőkön, amelyek némi szervezéssel, odafigyeléssel elkerülhetők, megelőzhetők!

Charles megtisztelő felkérést kapott barátjától, legyen ő az esküvői tanú. A jeles napon azonban későn ébred, így kissé késve érkezik a templomhoz. A nagy kapkodásban otthon felejtette a rá bízott jegygyűrűket. Találékonyságának köszönhetően megmenti az esküvőt 2 rögtönzött gyűrűvel, de bizonyára nem erről álmodott a jegyes pár.

Tanulság: az első és legfontosabb, hogy megbízható személyre bízd a gyűrűket, olyanra, aki jobban fog rá vigyázni, mint a szeme világára. De ez még nem elegendő óvintézkedés, hisz nem csak az a veszély fenyeget, hogy otthon maradnak a gyűrűk, hanem el is gurulhatnak az oltárnál. Ez aztán már tényleg minden pár rémálma. Erre is van azonban megoldás! Válassz gyűrűtartót fából, ami nem csak mutatós, hanem stabilan tartja az ékszereket a gyűrűhúzás pillanatáig.

A filmbéli esküvőszervezési hiba nem merült ki ennyiben. Az egyik esküvői vacsorán Charlest egy asztalhoz ültették a régi barátnőivel, akik nem viselkedtek túl finoman vele. Korábbi kapcsolatuk igencsak kellemetlen részleteit osztották meg egymással.

Tanulság: a rosszul összeállított ülésrend komoly feszültségeket tud okozni, ami az egész esküvő hangulatát tönkre teheti. Az ülésrend összeállításánál nagyon körültekintőnek kell lenni. Érdemes kitudakolni, hogy lesznek-e a társaságban olyanok, akik nem ápolnak egymással túl jó viszonyt. Őket nem árt távol ültetni egymástól.

27 idegen igen (17 Dresses)

Jane Nichols (Katherine Heigl), a végtelenül segítőkész és romantikus lány, aki mások boldogságában önfeledten tud segíteni, de a magáét nem tudja összekovácsolni. Jane 27 esküvőn vett részt koszorúslány szerepben, miközben a saját esküvője még csak kilátásban sincs, pedig gyerekkorától erről álmodik.

A film egyik feledhetetlen jelenete, amikor Jane „divatbemutatót” tart a szekrényében felhalmozódott, szörnyűbbnél szörnyűbb koszorúslány ruhákból, amiket soha, sehová nem lehet később felvenni.

Tanulság: lehet, hogy arról álmodsz, hogy barátnőidet egyforma koszorúslány ruhába öltözteted, de ne feledd el kikérni az őszinte véleményüket. Ugyanaz a ruha nem passzol különböző alkatú lányokra, így lehet, hogy a kedvedért beöltöznek, de kellemetlenül fogják érezni magukat, amit bizonyára te sem szeretnél. Sokkal ötletesebb valamilyen egyforma kiegészítőt kitalálni, amit szívesebben passzítanak a saját ruhájukhoz.

Szintén a film egyik kellemetlen, de a valóságtól egyáltalán nem elrugaszkodott jelenete, amikor az egyik menyasszony beleakad valamibe és szétszakítja a menyasszonyi ruháját. Jane megmenti a helyzetet és egy kislány hajszalagjával összefűzi az elszakadt ruhát.

Tanulság: ilyen balesetekre az életben is fel kell készülni, így érdemes kis túlélőkészletet és varróeszközt csempészni az örömanya táskájába, szükség esetére.

A boldogító igen, vagy nem (I Do (But I Don’t))

Lauren Crandell (Denise Richards) esküvőszervező munkája, hogy varázslatos és tökéletes esküvőket bonyolítson le a házasulandók kívánsága szerint. A saját életében viszont, ha szervezésről és problémamegoldásról van szó, akkor rögtön nehézségekbe ütközik. A legpompásabb esküvő közeledtével Lauren ráébred, hogy a munkája és romantikus ábrándjai nem a legfényesebben alakulnak.

Lauren az esküvők szervezése során szinte minden apró részletre odafigyel, mondhatni tökéletes esküvőket szervez. De még így is adódnak váratlan helyzetek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Sok menyasszony álmodozik kültéri esküvőről, amikor verőfényes napsütésben mondják ki egymásnak a boldogító igent a boldogságkapu alatt. Az időjárás azonban kiszámíthatatlan. Jöhet szél, vagy eső, ami tönkre teheti a nagy álmot.

Tanulság: kültéri esküvők esetén legyen a tarsolyban egy B terv, ha minden kötél szakad. Óvatosan állítsd össze a programot is, hisz nem minden ceremóniát lehet biztonsággal lebonyolítani a szabadban. Ilyen pl. a gyertyaceremónia. Elég kellemetlen, ha nem sikerül meggyújtani a közös gyertyát a szélben.

Amint láthatod, a tökéletesen megtervezett esküvők is rejtegetnek veszélyeket. Azt szokták mondani, hogy az okos más hibájából tanul, így érdemes az esküvői filmeket és videókat nézve nem csak a szépet észre venni, hanem a problémákat is, hogy a lehető legjobban fel tudjatok készülni a Nagy Napra.

Hozzászólások