Könyvek

…És ​én téged el nem hagylak

Greer Hendricks és Sarah Pekkanen közös regényéről az …És ​én téged el nem hagylakról elég nehéz úgy beszélni, hogy ne lőjünk le semmilyen szpoilert. Fordulatokkal, csavarokkal teli történet, aminek minden egyes eleme nagyon fontos a történet során. Pontosan ezért, a cselekmény nagyon lassan indul el, amit nehéz kivárni.

A történet váltott szemszögben olvasható. Egyrészt ott van Vanessa, a harmincas éveiben járó elvált asszony, akinek az évek során nem sikerült gyermeket a világra hozni, másrészt pedig Nellie. A fiatal, ereje teljében lévő lány, aki egy repülőút során megismerkedik a nagy Ő-vel és jelenleg, a házasság előtt áll. És mi a kapocs a két nő között? A vőlegény.

Vanessa és Richard boldog házasságban éltek. A férfi gazdag volt és mindent megadott a nőnek. A pénz mellett szerette, imádta és védte feleségét, Vanessát viszont rettentően megviselte, hogy nem tud teherbe esni. Kezelésekre jártak, vitaminokat szedett és mindent megpróbáltak, amit csak lehet, eredménytelenül. Elkeseredésében pedig ahhoz nyúlt, amihez sokan mások is, az alkoholhoz, minek következtében Richard elhagyta.

Vanessa édesanyja nővéréhez költözik, Charlotte nénihez, aki mindenben megpróbálja támogatni őt, de Vanessa szétsztórtá válik, a nyugtalan alvás és az altatók hatására pedig szorulni kezd a hurok a munkahelyén a folytonos késések miatt, és egy napon érkezik a hír. A hír, ami felteszi az i-re a pontot. Volt férje, Richard újra megnősül. Vanessa a fejébe veszi, hogy megakadályozza a frigyet.

Nellie úgy érzi, megtalálta a tökéletes férfit azon a bizonyos repülőúton Floridába. Richard nagyszerű és gáláns ember és még az se tántorítja el, hogy a férfi idősebb nála, sőt, még nős is volt korábban. A tökéletes esküvőt azonban egyvalami beárnyékolja. Nellie-t valaki követi, már-már zaklatja. Telefonhívások érkeznek, a vonalba viszont senki sem szól bele. Vajon ki lehet az? Ki lehet ennyire megszállott?

Vanesszának és Nellie-nek is igen sok mindennel kell megküzdenie az élete során. Egyikőjük se tökéletes, de mindketten szeretnének azzá válni. Vajon Vanesszának sikerül előtörnie a mélyből? Sikerül újra szilárd talpakon állnia? Vajon sikerül neki tönkretennie az esküvőt? Viszont felmerül a kérdés, hogy miért akarja egyáltalán tönkretenni, mi az oka? Mi az indítéka?

Ahogy korábban is említettem, a cselekmény lassan indul be, ezért nagyon nehéz volt az elején rávenni magam arra, hogy folytassam a könyvet. Viszont ahogy haladtam előrefele, elkezdtek pörögni az események és csak kapkodtam a fejemet, hogy micsoda? Nagyon tetszett a regény, annyiszor, de annyiszor meglepett, hogy ilyen régen volt. Izgalomban tartott és az orromnál fogva vezetett.

Bár sok-sok összefüggés volt a két vezetőszál között, tökéletes volt az összhang. Úgy sikerült csavarni a történéseket, hogy egyik se hagyott alább, végig izgalmas volt és nem leplezték le egymást a szálak. De ami a legjobb az egészben, hogy semmi klisé nincs az egészben. Ez a regény számtalan újdonságot tartalmaz, amit megéri elolvasni. Megéri átrágni magunkat a kezdeti nehézségeken, mert egy igazán izgalmas sztori vár utána!

A recenziós példányért köszönet az Alexandra Kiadónak!

Melissa Albert – Mogyoróliget (Hazel Wood 1.)

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?