Könyvek

Érkezik Dezső András negyedik könyve!

Hamarosan a boltok polcaira kerül Dezső András, a Maffiózók mackónadrágban, a Magyar kóla és a Fedősztori bestsellerek szerzőjének új regénye! A Nagyfőnök ezúttal Portik Tamás és körének felemelkedését és bukását dolgozza fel.

Ki is az a Portik Tamás? Ő az a férfi, akinek a nevét a magyar kriminalisztikában a legtöbb gyilkossággal és emberölési kísérlettel hozzák összefüggésbe. Az ő nevéhez fűződik az 1998 júliusi Aranykéz utcai robbantás és a politikai-gazdasági elithez tartozó Fenyő János meggyilkolása.

A Nagyfőnök várhatóan 2023. május 5-én kerül megjelenésre, puhatáblás verzióban. Addig is íme egy kis videó, ahol Dezső András legújabb könyvéről beszél:

Dezső András – Nagyfőnök

A ​magyar kriminalisztikában a rendőrség és az alvilág nem sok bűnöző nevét hozta annyi gyilkossággal és emberölési kísérlettel összefüggésbe, mint Portik Tamásét. Ezek között van az egész országot megrázó 1998. júliusi Aranykéz utcai robbantás vagy a médiacézár, a politikai-gazdasági elithez tartozó Fenyő János hidegvérű meggyilkolása is. Akadnak olyan ügyek, amelyekben már ítélet született, és olyanok is, amelyekben a rendőrség letett arról, hogy valaha is bíróság elé állítsa az elkövetőket.

Hogyan lett egy telefonfülkéket feltörő utcagyerek tíz évvel később az ország egyik leggazdagabb bűnözője? Milyen folyamatok vezettek el a kilencvenes évek alvilági gyilkosságaihoz? Hogyan konspirált az évekig illegalitásban élő Portik Tamás és köre? Vajon kinek álltak érdekében a politikai robbantások? Kik voltak Portik segítői? Minek köszönhető, hogy évekig nem tudták elfogni és felelősségre vonni? Milyen volt üzletemberként? Mi vezetett végül a bukásához? Miért árulták el?

A Maffiózók mackónadrágban, a Magyar kóla és a Fedősztori bestsellerek szerzője, Dezső András oknyomozó újságíró ezúttal Portik Tamás és körének felemelkedését és bukását dolgozta fel a nyolcvanas évek kezdetétől napjainkig. Kutatása során a szerző Portik egykori bizalmi köréből is tudott információkat szerezni, így könyvéből sok-sok olyan részlet kiderül, amelyet eddig a nyilvánosság nem ismert.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?