Könyvek

Érkezik az első átnevelőtáboros regény Magyarországra!

A melegek helyzete sosem volt egyszerű. Sok országban még napjainkban is üldözik őket és állandó veszélynek vannak kitéve, egyáltalán nem élhetik meg korlátok nélkül a szerelmüket. Még a látszólag olyan felvilágosult országokban is, mint például Amerika létezett egy olyan meglehetősen jelentős réteg, ami mélyen vallásos nézeteket hirdetett és betegségnek tartotta a másságot. Az ilyen és ehhez hasonló helyeken működtek az úgynevezett átnevelő táborok, melyeknek lényege pontosan az, amit a nevük is sugall: igyekeztek az odakerülő meleg fiatalokból a szerintük bűnös gondolatokat és vágyakat végleg kiirtani.

Magyarországon még szinte egyáltalán nem olvashattunk olyan regényt, ami erről az oldalról közelítené meg a melegek témáját, most viszont örülhetünk, hiszen az Athenaeum Kiadó a napokban jelentette be, hogy végre nekünk is elhozza Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című regényét!

A történet főszereplője a tizenhat éves Cameron Post, aki a könyv első felében rögtön el is veszíti a szüleit egy autóbalesetben. Halálukat követően a lány kénytelen mélyen vallásos nagynénjéhez költözni a Montana állambeli Miles Citybe. Ebben a városkában a különcség semmilyen formáját nem tolerálják, Cam is kénytelen a beolvadás mellett dönteni. A szívének azonban ő sem parancsolhat.

Egy nap ugyanis a kisvárosba költözik Coley Taylor a gyönyörű cowgirl, akinek Cam képtelen ellenállni. A lányok között először mély barátság szövődik, ami lassacskán átlép valami sokkal komolyabba…

Ám a lánynak rövidesen rá kell ébrednie, hogy elárulták. Nagynénje pedig nem nyugszik addig, amíg másságának írmagva sem marad unokahúgában: elküldi őt egy átnevelőtáborba.

A regény Cameron ottani mindennapjairól szól, és ráébreszt minket arra, hogy sohasem szabad megtagadnunk vagy elrejtenünk az igazi valónkat. Magyarországi megjelenése 2019. 02. 05-re várható, de már most előrendelhető a Líra webshopjában!

A könyvből már film is készült, Chloe Grace Moretz főszereplésével, melyet 2018 júliusában mutattak be és azóta Sundance-nagydíjat kapott.

Hozzászólások