Könyvek

Érkezik az angol humorista, Bob Mortimer első regénye!

Izgalmas hír érkezett a napokban – legalább is A csütörtöki nyomozóklub rajongóinak! A népszerű angol humorista, Bob Mortimer ugyanis stílusában nagyon hasonló regényt alkotott A Szacuma-rejtély című könyvével. 

Mortimernek azonban nem ez az első műve. Mielőtt elkezdte volna a szórakoztató, bűnügyi csavarral és szerelmi szálakkal rendelkező, mókusokkal tarkított kötetét, 2021-ben megírta saját memoárját, amely meggyőzte végül arról, hogy az emberek nemcsak a humorára kíváncsiak, hanem az írásaira is. Így állt tehát neki régóta tervezett, igen csak szórakoztató regényének.

A Szacuma-rejtély 2024. március 12-én jelenik meg az Agave Könyvek gondozásában, Kéri Andrea fordításában.

Fotó: Agave Könyvek

Bob Mortimer – A Szacuma-rejtély

A bestselleríró és humorista Bob Mortimer briliánsan vicces első regénye garantáltan egy új kedvenc A csütörtöki nyomozóklub rajongóinak!

Gary Thorn beül egy sörre Brendannal, akit munkából ismer. Miután Brendan hirtelen lelép, Gary találkozik egy lánnyal is a kocsmában. A nevét ugyan nem tudja, mégis beleszeret, ahogyan kell. Miután viszont a lány is hirtelen távozik, Garynek csak a könyv marad emlékül, amit a kezében látott: A Szacuma-rejtély.

Nem sokkal később Brendannek végleg nyoma vész, ami Garynek jó apropó arra, hogy felkutassa a lányt, akit magában immár csak Szacumaként emleget, hátha ő segíthet kideríteni, mi történt a férfival. Pláne, hogy azóta már más, elég gyanúsan kinéző alakok is nagyon szeretnék megtalálni. Hamarosan őrült nyomozás veszi kezdetét Dél-London utcáit bejárva ebben a képtelen történetben, mely telis-tele van felejthetetlen szereplőkkel, a humoráról nem beszélve.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?