Érkezik a Witcher új kiadása!

A GABO Kiadó nagy dolgot tett közzé egy héttel ezelőtt!

Még egy nagy bejelentéssel készültünk mára: átvesszük Andrzej Sapkowski életművének gondozását!

A világszerte ismert, Magyarországon is kiugróan népszerű lengyel fantasyíró első Vaják-regénye hamarosan megjelenik nálunk, borítóján a Netflix-sorozat hivatalos plakátjával. Nagyon büszkék vagyunk, hogy újabb elismert szerzőt köszönthetünk a Gabo SFF-sorozatban!

A kiadó a Moly.hu könyves közösségi oldalán jelentette, hogy a hamarosan Netflix adaptációként érkező Witcher kiadási jogai hozzákerültek, ők pedig a rajongóknak kedvezve egységes köntösben, újra megjelentetik az egész sorozatot!

Andrzej Sapkowski méltán híres fantasykönyvei köré megjelenésük óta egy konkrét mitológiai világ épült ki, a lengyel szerző 2017-es magyarországi dedikálásán is kígyózó sorok álltak. Sikerének titka meglehetősen egyszerű: egy különleges főhőst ötvöz egy páratlanul egyedi világgal, mindezt pedig akciódús helyzetekkel fűszerezi.

Sorozatának főszereplője Ríviai Geralt, egy “vaják”, akit gyerekkorától fogva különböző szörnyek felkutatására és megölésére képeztek ki. A kötetek során az ő kalandjait követhetjük végig. A történet nyersessége, a főhős hajlíthatatlan jelleme, illetve a páratlan világépítés már több millió rajongót szerzett magának.

A Netflix ráadásul megvette a széria filmes jogait, hogy egy Trónok harcához méltó, nagyívű sorozatot kínáljon a rajongóknak, aminek alkalmából az első kötet rögtön a sorozat plakátjával fog megjelenni. A dátum egyenlőre még nem ismert. Mi mindenesetre nagyon várjuk, hiszen nemcsak, hogy ez a sorozat fantasy-berkekben már klasszikusnak számít, de újonnan már jó ideje nem is lehet kapni az első részt.

Ti is lecsaptok majd a sorozatra ebben az új köntösben? Vagy esetleg olvastátok már korábban? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások