Könyvek

Érkezik A szomszéd lány szerzőjének következő borzongató könyve!

Jack Ketchum elvileg már pont maga mögött szerette volna hagyni az írást, mikor a kiadó rábólintott következő vérfagyasztó történetére, ami annyira brutálisra sikeredett, hogy a Ballantine Books számos változtatást javasolt rajta. Ez lett 1981-ben a Holt idény.

Habár Ketchum több helyen élt is a javaslatokkal, azonban voltak olyan részek, amiken nem volt hajlandó változtatni, így bár nem az eredeti formájában, de végül csak megjelent a kannibál Sawney Bean legendája inspirálta történet. A vegyes fogadtatások miatt az első kiadás után leállíttatták a kötet terjesztését, 1999-ben viszont ismét megjelent, újraírt változatban. Ketchum több dolgoz megváltoztatott és visszatért eredeti elképzeléseihez. Szerencsére, az első magyar megjelenés ezt a változatot tartalmazza.

A Holt idény 2023. április 18-án érkezik puhatáblás verzióban, Rusznyák Csaba fordításában.

Fotó: Agave Könyvek

Jack Ketchum – Holt idény

Valahol ​a sűrű erdőségekkel borított Maine állambeli kisváros, Dead River tőszomszédságában egy elhagyatottnak tűnő hétvégi ház áll. Baráti társaság gyűlik most itt össze, hogy kipihenje a nyüzsgő nagyvárosok forgatagát. Az óceánparti kilátás, a jóleső elszigeteltség pihentető napokat ígér, ám a nyaralás hamar rémálomba csap át.

A sötét rengetegből ugyanis kíváncsi szempárok figyelik őket. Elvadult, húsra éhes embercsalád vadászterülete ez, akik csupán arra várnak, hogy leszálljon az éj. És mindössze pár óra alatt hat civilizált fiatal, valamint a kisváros megfáradt, öreg seriffje ráébred, milyen primitív is az ember a felszín alatt, és mennyire nincs határa az életösztönnek.

Jack Ketchum, A szomszéd lány Stephen King által is tisztelt szerzője nem csupán sejteti, de a legteljesebb valójában meg is mutatja a zsigeri borzalmak valódi arcát. Az eredetileg 1980-ban napvilágot látott Holt idényt brutális részletei miatt az első megjelenés előtt alaposan megvágta a szerző kiadója, most azonban a magyar olvasók Ketchum eredeti verziójában vehetik kezükbe a kultikussá érett művet.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?