Érkezik a Mamma Mia! harmadik része?

Ugye ti is emlékeztek, amikor felcsendültek az ABBA slágerei a görög tengerparton? Arra is, amikor megtudtuk, hogyan ismerkedett meg Donna és a három férfi? Akkor bizonyára láttátok a Mamma Mia! első két részét, ami valljuk be egy könnyed nyári mozinak nagyon szuper volt és amit bármikor újra tudnánk nézni. Van most egy jó hírünk, hiszen úgy néz ki még egy mozi készülhet a közeljövőben.

2008-ban jelent meg a Mamma Mia! első része olyan ütős nevekkel, mint Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan vagy Colin Firth. A görög szigeten letelepedett Donna története ott kezdődik, amikor lánya, Sophie épp az esküvőjét szervezi, de ő tudni akarja ki az édesapja. Három lehetséges jelölt közül mindegyiket meghívja, majd nagy kavarodás közepette hallhatunk olyan ABBA dalokat, mint például a Mamma Mia, Money, Money, Super Trouper. A film akkor happy enddel végződött, ám néhány évvel ezelőtt, épp a tizedik évfordulón az alkotók egy új mozival rukkoltak elő, ahol megismerhetjük Donnát fiatalon.

Nemrégiben olyan hírek keltek szárnyra, hogy jöhet egy újabb rész, amit végül a koronavírus miatt nem tudtak teljes egészében kidolgozni, és a hivatalos bejelentésre később került sor. Judy Craymer producer úgy véli, hogy az Universal szeretné, ha egy trilógia lenne a Mamma Mia-ból és ennek ő is örülne. Amanda Seyfried, aki Sophie-t játszotta mindkét epizódban, úgy gondolja, a legtöbb zenét felhasználták az ABBA repertoárjából, de szívesen csatlakozna, az elkészülő harmadik mozihoz. Ám ez sem okozhat problémát Amanda Seyfried számára, hiszen új dalokkal készülnének az alkotók. A két film ugyanakkor bőségesen hozott a konyhára, hiszen világszerte 400 és 600 millió dollár között volt a bevétel.

Meryl Streep szerepe kérdéses, hiszen a Sose hagyjuk abba! részben csak egy jelenet erejéig volt látható, inkább az 1979-re fókuszált, amikor ő még fiatal volt és próbálta álmait teljesíteni. A fiatal Donnát, Lily James alakította. A pletykák szerint a következő film Cher karakterére összpontosítana. Ő alakította ugyanis Donna édesanyját, Ruby-t, aki a második részben újra egymásra talál régi szerelmével, Fernando-val (Andy Garcia). Szívesen újraalkotnák Ruby múltját is, ahol olyan neveket emlegettek a fiatal karakternek, mint Lady Gaga.

Az, hogy mire számíthatunk a Mamma Mia újabb, azaz harmadik mozifilmjében egyenlőre még kérdéses, hiszen a vírus miatt jelenleg is folynak a tárgyalások. Azonban lehet egy-két év múlva ismét hallgathatjuk az ABBA dalokat, romantikus történettel.

 

Ti örülnétek egy újabb Mamma Mia filmnek? 

Hozzászólások