Könyvek

Érkezik a Klaus magyarul!

A Magnum Opus Kiadó nagyon ügyel arra, hogy mindig valamilyen egyedi és újdonságnak számító képregényt hozzon el nekünk, ne csak mainstream címeket. És – habár nem így tervezték – de idénre még becsúszott egy nagyon is érdekesnek tűnő és váratlan cím. Ez pedig nem más, mint Grant Morrison klasszikusa a Klaus!

A képregénylegenda ebben a történetében egy olyan oldaláról mutatja be a Mikulást, ahogyan még sohasem láthattuk.

A történet szerint Klaus egy kegyvesztett katona, aki visszatér Grimsvig városába, ahol kénytelen azzal szembesülni, hogy Magnus bárónak hála minden vidámság és öröm kiveszett a városból. Az uralkodó a minden évben jókedvet hozó Yuletide fesztivált is betiltotta, így már ez se hoz egy kis fényt a városka lakóinak életébe. Klaus tehát nekifog mindenféle égi lények és erdőszellemek, valamint albínó farkasai segítségével, hogy felszámolja az elnyomó hatalmat.

A történet tehát egy teljesen más oldaláról mutatja be nekünk a Mikulást, mint ahogy eddig ismertük. Az egész sorozat nagyon izgalmasnak ígérkezik és ha minden igaz nem is kell majd nagyon sokat várnunk a folytatásokra sem!

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk rá milyen is lesz ez a képregénysorozat és nagyon várjuk, hogy megismerhessük a Télapó sötét oldalát! Az első kötet várható megjelenési ideje: 2021. december 17.

Grant Morrison- Dan Mora – Klaus- Így kezdte a Télapó

Minden mítosz gyökerei a valóságból táplálkoznak.

Mind hallottátok a történetet, ismeritek a legendát, most pedig Ideje, hogy megismerkedjetek végre az igazsággal is!

Grimsvig városa megváltozott. A dísztelen utcákat immár komor népek róják, a férfiak éjt nappallá téve dolgoznak, a gyermekeknek tilos a játék, zene és harangszó még most, Yule idején sem csendül. A zsarnoki Magnus nagyúrral szemlátomást csak egy valaki mer szembe szállni: egy marcona, rejtélyes alak a vadonból, Klaus, aki elhatározza, hogy visszaadja a fényt és az élet örömét az elnyomott városlakóknak. De vajon legyőzhet-e egy egész, vasakarattal uralt várost egyetlen ember, akinek társa csupán egy farkas? Szembe szállhat-e egy egyszerű halandó a kortalan sötétséggel?

Hozzászólások