Könyvek

Érkezik 2020 egyik legnagyobb könyvszenzációja magyarul!

A GABO Kiadó ezúttal sem bízza a véletlenre, hogy milyen kötetet hoz el nekünk Magyarországra! Hamarosan ugyanis 2020 egyik legnagyobb sikerkönyve, a Brit Bennett The Vanishing Half című kötetének magyar fordítása kerül a könyvesboltok polcaira!

A magyarul A halványuló fél címmel érkező kötet egy fekete ikerpár, Desiree és Stella életét követi nyomon. A lányok tizenhat évesen úgy döntenek, hogy elszöknek otthonról, később azonban bizonyos események hatására teljesen megszakad köztük a kapcsolat. Évekkel később Desiree bántalmazó férje elől menekülve visszaköltözik szülővárosukba immáron kislányával együtt. A kettejük közül világosabb bőrű Stella-ról kiderül, hogy gondtalanul éli az életét fehér férje társaságában, akinek fogalma sincs a múltjáról.

Habár a testvérek fizikailag nincsenek egymás mellett, a sorsuk mégis összefonódik, méghozzá lányaikon keresztül. De vajon mi lesz mindennek a vége? Képesek lesznek ennyi idő után tisztázni a nézeteltéréseiket? Esélyük lehet még arra, hogy közösen tovább lépjenek a múlton vagy az egész életükre meg fogja határozni őket?

Brit Bennett különleges hangvételű családregényét rengetegen méltatták mind kritikusi, mind olvasói körökben. A halványuló fél című regényét műfajának egyik legjobbjaként tartják számon, amely kiválóan rámutat arra, milyen következményei lehetnek annak, ha valaki idejekorán kénytelen kiszakadni az otthonából és nekivágni az ismeretlennek.

A könyv filmes jogaira már megjelenése után nem sokkal le is csapott az HBO, így nemsokára a vásznon is találkozhatunk a testvérek történetével!

Mi már nagyon izgatottak vagyunk és alig várjuk, hogy olvashassuk! A kötet várhatóan 2021. szeptemberében jelenik meg, de már elő is rendelhetitek a GABO Kiadó webshopjából 30% kedvezménnyel!

Brit Bennett – A halványuló fél

A ​fekete ikerlányok, Desiree és Stella tizenhat évesen elszöknek az isten háta mögötti otthonukból, de hamarosan megszakad köztük a kapcsolat. Sok évvel később Desiree bántalmazó férje elől menekülve visszaköltözik kislányával a szülővárosukba, miközben a világosabb bőrű Stella fehérként éli az életét, és még férje sem tud semmit a múltjáról. Hiába ékelődik azonban az ikerlányok közé sok kilométer és hazugság, sorsuk újra összefonódik. És mi történik vajon, amikor lányaik útjai is keresztezik egymást?

Brit Bennett az amerikai Déltől egészen Kaliforniáig ívelő, több generációt felvonultató családregényében egyszerre mesél érzelmekben gazdag történetet, és nyújt betekintést az amerikai történelem egyik meghatározó időszakába. A faji kérdéseken jócskán túlmutató könyvéből kiderül, hogy milyen hosszú árnyékot vethet a múlt egy ember döntéseire, vágyaira és elvárásaira, és hogy milyen okai lehetnek annak, ha valaki a gyökereitől elszakadva kénytelen élni. A halványuló fél 2020 egyik legnagyobb könyvszenzációja volt, megjelenését követően az HBO szinte azonnal lecsapott a megfilmesítési jogokra.

A Dél-Kaliforniában született és nevelkedett Brit Bennett a Stanfordon és a University of Michiganen végzett. A National Book Foundation jelölte a „Harmincöt év alatti tehetségek” elismerésre, esszéi olyan rangos lapokban jelentek meg, mint a The New Yorker, a The New York Times Magazine, a The Paris Review és a Jezebel. Az anyák után ez a második regénye.

Hozzászólások