Sorozatok

Érdekességek a születésnapos Matthew Goode-ról

Az angol származású Matthew Goode, jelenleg A boszorkányok elveszett könyve című sorozatban, a főszereplő vámpírt alakítja. Matthew azonban már több filmben és sorozatban volt látható, köztük a Downton Abbey-ben is. De ki is ő? Mit lehet tudni az életéről? A következőkben megismerhetitek a mai napon 43 éves születésnapját ünneplő színészt. 

1.  Matthew William Goode, 1978. április 3-án született az angliai Devonban. Édesapja geológusként, míg édesanyja ápolónőként dolgozott.

2. Négy testvére van. Nővére, édesanyja előző házasságából született.

3. Matthew Goode az University of Birminghamen diplomázott. Színészi képesítést a Webber Douglas Academy of Dramatic Art-on szerzett.

4. A Confessions of a Ugly Stepsister című filmben kapta meg első szerepét, ezt követte a főszerep a Linley felügyelő nyomoz tévé műsorban 2003-ban.

5. Évek alatt sorra jöttek a felkérések, így látható volt például a Amy Adams oldalán a  Szökőhévben, a Kisvárosi Rock n Roll-ban, Levél a múltból, a The Crown-ban, A férjem védelmében vagy az Agatha Christie – Az alibi című szériában.

6.  Nagyon magas férfi, 188 cm, barna hajú és zöld szemű. Matthew, Goody beceneve vezetéknevéből adódik.

7. 2007 óta alkot egy párt Sophie Dymoke-al, aki értékesítési igazgatóként dolgozik. Három gyermekük született, Matilda Eve 2009-ben, Teddie Eleanor Rose 2013-ban, míg Ralph 2015-ben. Matthew és Sophie 2014-ben házasodott össze. Magánéletüket kezdetektől óvták, mentesek az allűröktől, sőt a lapok címlapjain sem voltak.

8. Ki gondolná, hogy jó barátai Benedict Cumberbatch és Jamie Dornan is.

9. Több díjra jelölték már, szám szerint tizenkét alkalommal. Például a Teen Choice Awards-ra, Ausztrál Filmintézet vagy a Satellite Awards-ra. Két alkalommal viszont sikerült az elismerést megkapnia, hiszen nyert a Fangoria Chainsaw Awards-on 2014-ben és Palm Springs International Film Festival-on is 2015-ben.

10. Matthew nem nagyon kedveli a social média felületeket, ezért őt az instagramon nem is találja meg, aki szeretné bekövetni a színészt.

Isten éltesse Matthew-t a születésnapja alkalmából! Ti láttátok már őt valamelyik filmben vagy sorozatban? 

 

 

Hozzászólások