Könyvek

Emma Chase – Felséged szolgálatában

Az Álomgyár Kiadó tavaly jelentette meg az első Uralkodj magadon kötetet. Azóta már elolvastuk az első és a második részt is, most pedig megkaptunk a folytatást, amely kicsit más lett, mint az előzőek. Az írónő stílusa egyáltalán nem egyedi, a sztori pedig már-már túlzásokba esik, de valahogy mégis sikerült kivégezni mind a három alkotást.

Az Egy ágyban a herceggel Nicholas és Olívia szerelmét mutatja be, akik Amerikában találkoznak, majd összeházasodnak és családot alapítanak. A Királyi szeretőben megismerkedhetünk Henry-vel, Nicholas öccsével, aki feleséget kereset magának, ami közben beleszeretett Sarah-ba, a gyönyörű fiatal lányba, leendő királynéba. A harmadik rész azonban már Olívia húgának és testőrének, Logan-nek kapcsolatát vázolja.

A történet akkor kezdődik, amikor Nicholas Amerikába megy és beleszeret Olíviába. Itt jön képbe a lány húga, aki ekkor 17 éves és testőrre van szüksége, hiszen a királyi család minden tagját védeni szükséges. Három öltönyös embert jelöltek ki a lány mellé, akik között ott van Logan is. A férfi négy évvel idősebb Ellie-nél, de még így sem kerülte el a figyelmét a lány kinézete. Bár az elején még csak nézegették egymást, közelebb kerültek a másikhoz, illetve mély barátságot alakítottak ki, később ez már egész máshogy alakul.

Logan St. James egy igazán jóképű, de annál magának valóbb öltönyös testőr, akibe Ellie Hammond az évek alatt szép lassan belezúg. Az érzés kölcsönös, ám Logan tudja, hogyha ezt bevállalja, akkor többé nincs munkája a királyi család mellett. A két fiatal öt évet tölt együtt úgy, hogy nem történük köztük az ég világon semmi. Ellie szép lassan bevallja magának, hogy ideje lenne tények elé állítani a férfit. Lo számára a lány csak a munkája egy része – a királyi család tagja, aki fiatal és vadóc. Az egyetemről kilépve viszont felfigyelt a 22 éves érett Ellie-re. A királynő viszont más életet szánt a gyönyörű szépségnek. Szerette volna, ha talál magának egy tehetős ifjút, egy grófot, márkinét vagy vikomot. Persze neki egyik sem kellett, hiszen már rég belezúgott a komoly, de annél jóképűbb testőrébe.

Logan élete fiatalként nem volt könnyű, amiből sajnálatomra nagyon keveset kaptunk. Szívesebben megismertem volna az ő történetét, illetve azt, hogy honnan jött és miért is nem süllyedt ő is a családja szintjére. Bár azt a világot maga mögött hagyta, nagyban befolyásolta a mostani életét, emiatt is hiányoltam azt a részt, ahol kapunk belőle egy keveset. Emma Chase irományai mint már említettem, nem túl egyediek és érdekesek, de mégis megfogtak. Az Uralkodj magadon harmadik része viszont már kevésbé kötött le. Tele volt érdektelen és kiszámítható jelenetekkel, ráadásul a fejezetek sem voltak kellően kidolgozva. Kapkodtam a fejemet, hogy most milyen időben is járunk, ki-kivel beszél és mégis miről? Nem mondom, hogy nem értettem a történetvezetést, de nekem a regény túl rövid volt. Összességében maga a sztori teljesen elment volna egy romantikus mesének, de kevésnek éreztem. Tele vagyok hiánnyal a mű letétele után. Mintha ezt már valamilyen kényszerből írta volna meg, pedig van még egy negyedik rész is, ahol Lenora történetébe csöppenünk bele.

Visszatérve Logan és Ellie szerelmi szálára. Nagyon nyálas és néhol érthetetlen véget ért. Az utolsó lapok mindegyikét túlzásnak éreztem, bár még mindig nem annyira, hogy ne fejezzem be. Az volt a szerencséje, hogy viszonylag rövid alkotásról van szó, így úgy voltam vele, hogyha már elkezdtem, akkor már nem hagyom félbe. Egynek elment, nem mondom, hogy olvashatatlan. Viszont mindennek ellenére azt mondom, hogy ez már nem kellett volna és félek, hogy a folytatás még ennyire sem lesz jó. Tipikusan az a könyvsorozat, amely részről-részre egyre gyengébb, mert már nem tud újat mutatni, főként ebben a romantikus-erotikus kategóriában. Az erotikáról eszembe is jutott, hogy az ebben a kötetben olvasott hasonló jelenetek katasztrofálisan unalmasra és érdektelenre sikeredtek. Nem illet egyik karakterhez sem ez a fajta stílus. Sajnos ebben is gyenge volt a regény.

A karakterek a történet ellenére viszont pozitív csalódást okoztak. Logan egy igazi álompasi, aki mindent megtesz a szíve választottjaért – jelen esetben a királyi család egyik tagjáért. Bár néhol elszaladt vele a ló, mindig odaadó és védelmező volt. Szerencsére ezt a tulajdonságát Ellie is imádta, aki végig vadóc és egyedi maradt. Bár az évek alatt felnőtt, mégis megbújt benne a kislányos énje, aki néha előtűnt, ezzel mosolygós jeleneteket produkálva. A korábbi kötetek karakterei, mint Nicholas és Henry, szintén önmagukat adták, és bár benne voltak a jelenlegi regénybe, nem vették el az időt a két szerelmestől. Jó volt látni, hogy a korábbi királyi jelölt és az új, milyen irányba haladt az életben. Az biztos, hogy akinek tetszett az első rész, annak a többi is be fog jönni, mégha a történet egy-két helyen sántított is. Szeretem a könyvsorozatokat, mert azoknak van már alapjuk, nem kell megismernem a karaktereket, mert korábban már kialakult róluk egy képem.

Éppen ezért azt mondom, hogy nyár van és szeretjük a nyálas szerelmi sztorikat. Aki esetleg el tud vonatkoztatni a fentebb említettektől, annak szerintem felüdülés lesz a strandon, vagy otthon a kertben olvasgatva. Egy próbát megér!

A példányt köszönjük az Álomgyár Kiadónak! 

Hozzászólások