Sorozatok

Elstartolt a Loki című sorozat

Egy újabb Marvel alkotás látott napvilágot, ugyanis a Sólyom és a Tél katonája, a Fekete Özvegy, valamint a WandaVision alkotások mellett Tom Hiddleston főszereplésével elindult a Loki című sorozat. Közel két éve számoltunk be nektek arról, hogy érkezik a Disney+ra a saját gyártású Marvel alkotása és a pillanat, amire minden rajongó várt elérkezett, ugyanis a múlt héten, azaz június 9-én elstartolt a sorozat.

Loki története a következő:

Az események a 2019-es Bosszúállók: Végjáték után történnek, amikor is Loki (Tom Hiddleston) ellopta a Tesseractot és a titokzatos Idővariációs Hatóság (TVA) bürokratikus szervezethez viszik, amely időn és téren kívül létezik és figyeli az idővonalat. Választási lehetőséget adnak Lokinak: törlik a létezésből vagy segít nekik, és végül az utóbbit választja.

Tom Hiddleston mellett Owen Wilsont láthatjuk, aki Mobius karakterébe bújik bele, ő az Idővariációs Hatóság feje. Owen olyan filmekben szerepelt, mint a Megőrjít a csaj vagy a Lángelmék, legutóbb pedig Salma Hayek mellett tűnt fel a Bliss című romantikus sci-fiben. Továbbá főszereplőként találkozhatunk Gugu Mbatha-Raw színésznővel, aki Ravonna Renslayert bírónőt alakítja. Ő a Kivagy, Doki? című sorozatban játszott és a 2017-es Szépség és a szörnetegben. Jelenleg pedig a The Morning Show-ban találkozhatunk vele Jennifer Aniston és Reese Witherspoon mellett. Mellettük feltűnik még a sorozatban Wunmi Mosaku és Erika Coleman.

Az első szezonnak összesen hat része lesz, hetente érkeznek az újak és már azt is tudjuk, hogy a második évad is készülőben van.

Tom a karakteréről a következőt nyilatkozta:

Loki arrogáns, büszke, hiú, nagyképű és önelégült, de mindezek alatt a fájdalom, az önbecsülés hiánya és az érzelmi szomorúság lakozik. Amikor az emberek nem nagyon kedvelik önmagukat, azt valamivel ki kell küszöbölniük. A klasszikus zaklató először áldozat volt.

A kritikusok az első részt nagyon jól fogadták, remek értékelést kapott és dicsérték a Tom és Owen közötti kémiát. A látványvilága elég szépen lett kidolgozva és persze arról se feledkezzünk meg, hogy a 2011-es Lokival találkozhatunk ezekben a részekben. Szinte mindenhol azt olvashatjuk, hogy ez a sorozat nagyban megváltoztathatja a Marvel jövőjét.

Érdekességek a sorozattal kapcsolatban

 • Ahelyett, hogy a Marvel képregényeit olvasta volna Owen Wilson a karakterét illetően, inkább Tom Hiddlestont kérte fel, hogy magyarázza el neki a teljes univerzumot.
 • A tévésorozatnak jelentős hatása lesz a Marvel univerzumra, amely összekapcsolja a Doctor Strange második részét (2022) és az Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) alkotását.
 • Ez a Marvel első rosszfiú-központú projektje.
 • A bemutató népszerűsítése érdekében a General Mills és a Marvel bejelentette, hogy a sorozat megjelenésével (2021. június 9., szombat) ugyanazon a napon 3500 speciálisan márkás dobozú Lucky Charms gabonapelyhet dobnak forgalomba “Loki Charms” címmel.
 • Michael Waldron a Rick és Morty (2013) kalandvígjáték munkája miatt került be showrunnerként a Loki stábjai közé.
 • A ScreenRant 2020 májusában arról számolt be, hogy A SHIELD ügynökei (2013) sztárja, Clark Gregg akaratlanul is elárulta, hogy a Disney+ már berendelte a Loki tévésorozat második évadát.
 • Kate Herron, a sorozat rendezője 2021 júniusában azt mondta, hogy a Loki nem illeszkedik a képregények egyetlen különös történetéhez sem, bár némi inspirációt merített innen-onnan. A filmrendező megjegyzéseket tett a DigitalSpy-hez, ahol szerinte Loki története valami “még nem látott vagy elolvasott”.
 • Loki igazi neve Loki Laufeyson. Miután Asgard királya befogadta, akkor lett a neve Loki Odinson.
 • A Bosszúállók: Végjátékban a karakter meghalt, de egy másik idővonalon még mindig életben van.
 • Loki genderfluid lesz, ahogy az eredeti skandináv mítoszokban is az, ami inspirálta a karaktert.

Tudom, hogy hányan azonosulnak különösen Lokival, és alig várják ezt az ábrázolást, főleg ezzel a karakterrel. Nagyon keményen dolgoztunk mindenen – mondta a Loki vezető írója, Michael Waldron.

 • 2021 februárjában jelentették be a Marvel Studios: Assembled című dokumentumfilmsorozatot . A különlegességek az MCU filmek és televíziós sorozatok készítésének kulisszái mögé állnak, stábtagokkal és további kreatívokkal. A Loki különlegességét a sorozat befejezésével kívánják kiadni a Disney+ -on.

Mit gondolsz a sorozatról?

Hozzászólások