Könyvek

Először jelenik meg magyarul Paul Auster 1982-es sikerkönyve

Folytatódik a többszörösen díjazott Paul Auster felújított életműsorozata a 21. Század Kiadónál! A magány feltalálása 2022. szeptember 15-én érkezik a boltok polcaira Hegyi Pál fordításában. A kötet a már megszokott módon, keményfedeles, védőborítós formában jelenik meg.

A kötetben nem csak azaz érdekes, hogy az első könyveinek egyike, amely 1982-ben jelent meg, hanem az is, hogy először érkezik magyar nyelven.

Paul Auster – A magány feltalálása

Először jelenik meg magyarul Auster életművének kulcsdarabja. Emlékek az elbeszélő apjáról, aztán az apává válás kihívása és mélységei.

Minden köteténél inkább A magány feltalálásatestesíti meg Paul Auster művészetének kikerülhetetlen forrását. A láthatatlan ember portréja és Az emlékezet könyve két tükörszöveg, amelyekből a New York trilógia és a többi sikerkönyv alkotójának portréja és családi viszonyainak intim feltárása bontakozik ki.

Az apját gyászoló fiú egy üresen tátongó családi album mellett az alakmásai közt eltűnő apa trükkfotójára lel, és valami ennél is borzongatóbbra: egy százéves fotográfiára, melynek közepéből kitéptek egy darabot. A hasadás vizsgálata során egy családi tragédia krónikája elevenedik meg.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?