Élőszereplős film készül a Herkulesből

Lassan felsorolni is nehéz lenne mennyi Disney mese állt be a sorba az élőszereplős mozifilmek tárában, most egy újabb klasszikust láthatnak hamarosan a nézők. 

Ugyan a Herkules nem biztos, hogy a Disney legnépszerűbb alkotása, most azonban mégis film készülhet a görög mitológia egyik leghíresebb alakjáról. 1997-ben mutatták be ugyanis a mese változatát, melynek betétdalát Oscar-díjra jelölték, azonban ezt sajnos nem vihették haza a készítők.

A történet szerint a leghatalmasabb istennek Zeusznak és Hérának gyermeke születik. Hádész, Zeusz fivére, azonban tudomást szerez egy jövendölésről, miszerint Herkules lehet az, aki nem engedi, hogy hatalomra törhessen. Hádész azonnal parancsba adja, hogy öljék meg, ám először a fiút halandóvá kell tenni egy varázsital segítségével. A csatlósai viszont elrontják, így Herkules csak halhatatlanná válik, ereje megmarad. A fiú nevelőszülőkhöz kerül, nehezen illeszkedik be, később pedig úgy dönt, utána jár származásának. Zeusz azonban úgy engedi Herkulest az Olümposzra, ha bebizonyítja hősiességét. Ehhez meg kell mentenie egy lányt és szembe kell néznie Hádésszal.

A stúdió a forgatókönyv megalkotásához, Dave Callaham-ot kérte fel, aki olyan filmekben segített már mint például a The Expendables – A feláldozhatók részek vagy a GodzillaJoe és Anthony Russo producerként vesz majd részt a moziban. A testvérpár otthon van a hősös filmekben, hiszen a Bosszúállókban vagy az Amerika kapitány részeiben is közreműködtek.
Egyenlőre nincs hír arról, ki alakítja majd Herkulest, azonban a Thor filmek szuperhőse, Idris Elba és a Szerelmünk lapjaiban főszerepet játszó, Ryan Gosling a  neve is felröppent. Ha az elmúlt Disney élőszereplős filmjeit nézzük valószínűleg ismeretlen sztárjelöltet fog választani.

Ti kit látnátok szívesen Herkulesként? 

Hozzászólások