Könyvek

Előrendelhetővé vált a Ház az égszínkék tengernél!

A Metropolis Media pár hónappal ezelőtt jelentette be, hogy sokak nagy örömére idén nekünk is elhozza T. J. Klune külföldön már nagy sikerű művét, a Ház az égszínkék tengernélt. A pontos megjelenési dátum egyelőre még kérdéses, a hónapot azonban már biztosra tudhatjuk, sőt már akár elő is rendelhetjük a könyvet!

A történet egyik főszereplője Linus Baker, aki a Mágikus Ifjakért Felelős Minisztérium munkatársa. Ettől eltekintve meglehetősen magányosan éli az életét macskájával egy apró házban, egy szürke nagyvárosban. Feladata, hogy a kormány által működtetett árvaházakban élő gyerekek jólétét felügyelje. Egy nap azonban a felettesei egy rendkívüli feladattal bízzák meg: el kell utaznia a Marsyas-szigetre és találnia kell valamilyen hibát, hogy bezárathassák az ottani árvaházat. Az intézményben hat különleges gyermek lakik: egy gnóm, egy tündér, egy wyvern, egy azonosíthatatlan, zöld paca, egy alakváltó törpespicc és a hatéves Antikrisztus. Velük él még az árvaház vezetője, a rejtélyes Arthur Parnassus, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekeket biztonságban tudja.

A könyvet már külföldön és itthon is nagyon sokan méltatták, éppen ezért mi már alig várjuk, hogy olvashassuk!

A kötet előreláthatóan 2021. május 15-én fog megjelenni, bár ez még sajnos nincs kőbe vésve. Viszont ha szeretnénk, akár már most  elő is rendelhetjük a Galaktikabolt webshopjából, 35% kedvezménnyel!

T. J. Klune- Ház az égszínkék tengernél

Egy ​varázslatos sziget. Egy veszélyes feladat. Egy égető titok.

Linus Baker, a Mágikus Ifjakért Felelős Minisztérium munkatársa az agglegények csendes, magányos életét éli egy apró házban, egy kiállhatatlan macskával, az esős és szürke nagyvárosban. Feladata, hogy a kormány által fenntartott árvaházakban élő gyermekek jólétét felügyelje.

Egy nap berendeli a Rendkívül Magas Felsővezetés, hogy életbevágóan fontos és szupertitkos küldetéssel bízza meg. El kell utaznia a Marsyas-szigeten működő árvaházba, ahol hat különleges gyermek lakik: egy gnóm, egy tündér, egy wyvren, egy azonosíthatatlan, zöld paca, egy alakváltó törpespicc és a hatéves Antikrisztus. Linusnak el kell nyomnia magában a félelmeit, és meg kell állapítania, mennyire veszélyesek a gyermekek önmagukra, egymásra és a világra.

Az árvaház vezetője a szimpatikus és kissé rejtélyes Arthur Parnassus, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a védencei és a saját titkai biztonságban legyenek.

A ház az égszínkék tengernél elbűvölően bájos és humoros szerelmi történet. Ezenkívül mesterien mesél arról, hogy mennyire vagyunk foglyai az előítéleteinknek, valamint arról, hogy az ember a legváratlanabb pillanatokban találhatja meg a helyét a világban.

Hozzászólások