Könyvek

Előrendelhető Balla Gergely Partért kiáltó című könyve!

2022. január 31-től kapható a boltokban Balla Gergely könyve, a Partért kiáltó, amely a szerző szövegeit tartalmaz, amelyeket a Platon Karataev zenekar dalaihoz készített! A kötet címét viseli az a lemez, amelyet az együttes szintén január végén jelentet meg.

Platon Karataev 2016-ban alakult, zenéjükkel pedig akkora népszerűségre tettek szert, hogy két nagylemez mellett teltházas koncerteket tartottak, és már hazai, illetve külföldi turné is áll a hátuk mögött. A Partért kiáltó, mely a zenekar első, teljesen magyar nyelvű anyaga lesz, amelyen a dalok a létezés magját járják körül.

A nyáron felléptünk a kedvenc fesztiváljainkon (Fishing, Bánkitó, Campus, Ördögkatlan, Kolorádó, Strand, Művészetek Völgye, BudaörsFeszt, Gyulai Várszínház, stb), és telt házas koncerten mutatkozunk be a MÜPÁ-ban, egymás után kétszer is megtöltöttük az a38 Hajót, és a Kobuciban is rengetegen voltunk. Játszottunk Szegeden, valamint a csodálatos Elefánttal Debrecenben, Pécsett és Kecskeméten, az őszt egy csonka német turnéval zártuk, ami után az év vége kifelé kicsit csendesebbnek tűnhet, de a háttérben rengeteg izgalmas dolog készülődik! Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában velünk tartott ebben az évben, reméljük, találkozunk jövőre is!

A lemezbemutató 2022. január 28-án, pénteken lesz, 19 órától.

A Partért kiáltó könyv illusztrációit, a szövegképeket és a borítót Dobos Emőke tervezte, de a könyv létrehozásában részt vett Győrffy Ákos, Vecsei H. Miklós, Péczely Dóra, L. Varga Péter és Balogh Franciska.

Balla Gergely – Partért kiáltó

“de te maradj ha idáig eljöttél,

siet, ki gyorsabb az erdőnél”

„Siet, ki gyorsabb az erdőnél” – írja Balla Gergely a Partért kiáltó című dal szövegében, és már itt megállhatnék, ennél az egy sornál. Letáborozni egy sor mellett, sátrat verni, vizet hozni a forrásról, tüzet rakni. Eltölteni egy éjszakát a tűznél, a lassan elmozduló csillagképek alatt. A Platon Karataev világától amúgy sem állna távol egy ilyen erdei éjszaka. Főleg az új lemez, a Partért kiáltó tűnik olyannak, mintha egy ilyen hosszú éjszakát beszélne el. Valaki ül egy erdei tisztáson és nézi a csillagokat. Ilyen egyszerű ez. Végül is minden ilyen egyszerű.

(Győrffy Ákos)

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?