Elindult a Budapesti Távmozi

Jó hír a mozi szerelmeseinek, hogy újra kinyitottak a művészmozik, igaz, egyelőre csak online formában.

Április 21-én indult el a Budapest Távmozi, ahol internetes közvetítések formájában ismét napi műsorrendben vetít a Művész, Puskin, Toldi, Tabán és Kino filmszínházak. A program keretén belül a régi filmek mellett új mozipremierek és fesztiválok is elérhetőek lesznek, így érdemes lesz nyomon követni a vetítéseket.

A platform indulása a Láthatatlanok című francia film premierjével indult, mely egy elgondolkodtató és megható dráma-vígjáték négy szociális munkásról, akik fáradhatatlanul küzdenek, hogy továbbra is üzemeltetni tudják a nőknek fenntartott hajléktalanszállót. Emellett vetítésre kerül több olyan alkotás is, amik az elmúlt hónapokban nagy népszerűségnek örvendtek, mint a Testről és lélekről, az animációs A vörös teknős vagy az Oscar-díjas Élősködők.

A filmeket a film.artmozi.hu oldalon tekinthetjük meg, az előadásokra pedig a szokott módon válthatunk az interneten kedvezményes árú jegyeket 990 Ft-ért, ezzel is támogatva a budapesti művészmozik fennmaradását. A Budapesti Távmozi készítői azt kérik, a nézők őrizzék meg a távmozijegyüket, hiszen ha újra kinyitnak a mozik, mindenképpen találnak majd arra módot, hogy viszonozzák a támogatást.

Hozzászólások